KSK BREE - VLIJTINGEN VV : 4-0:

Hermans Raf, Grobben Tom (60’ Cardeynaels Lars), Bloemen Martijn, Berben Ruben (53’ Grossi Domenico), Roijakkers Niels, Daniels Igor, Caramel Marco (72’ Daniels Istvan), Verheyen Dennis, Slechten Pieter-Jan, Vanbuel Niels, Creyns steffe

K. VLIJTINGEN VV

Bollen, Neven, Tans, Branckaerts, Beckers, Vos, Geraerts, Wang (46’Reynders), Cox, Braeken (38’ Strusi), Coppens (40’ Olefs)

SCHEIDSRECHTER : Daemen Bert (20)
ASSISTENTEN        : Umans Antoon (5) en Cafaro Antonio (4)

Vanbuel Niels

Vanbuel Niels

Verheyen Dennis

4 - 0

Grossi Domenico

K. SK.  BREE

K. VLIJTINGEN VV

Igor Daniels

Bollen Tim

Vijf jaar geleden…. Vlijtingen – KSK Bree in eerste provinciale, openingswedstrijd…..uitslag 0 – 1…..wie scoorde : juist ja : Niels Vanbuel. De ploeg blijkt hem dus te liggen want ook vandaag kon hij de wedstrijd openbreken door liefst tweemaal te scoren. Dat het vandaag meer dan  50’ tegen 10 man was , had blijkbaar niets te betekenen…wat vorige week zo moeilijk was, liep vandaag als vanzelf !

De bezoekers uit Vlijtingen konden enkel in het begin iets weerwerk bieden. Een vrije tap van Coppens (12’) en een schot van Cox (17’) waren enkel het vermelden waard. De thuisploeg trok langzaam maar zeker het laken naar zich toe en de pogingen werden afgerond met een doelpunt in 24’. Na voorbereidend werk van Daniels en Creyns was het Niels Vanbuel die simpel scoorde : 1 – 0. Berben werd enkel keren in stelling gebracht maar zijn besluiten lieten nog te wensen over. Ook de kopbal van Verheyen (vrije trap van Daniels) ging niet binnen het kader. De mooiste aanval kon door Vanbuel niet afgerond worden, en in de nabeurt kopt Verheyen naast (39’). Het bleef éénrichtings-voetbal en dan ging keeper Bollen zijn boekje en zijn backlijn te buiten. Caramel onderschepte de bal, zou van ver binnen trappen maar Bollen weerde buiten de rechthoek met de handen een zeker doelpunt af…..rood was de logische straf….

Bree met een 1 -0 voorsprong de rust in, zou in tweede helft, tegen 10 man, de klus wel klaren. Wat op papier gemakkelijk is, was deze keer ook op het veld een waarheid.

Vlijtingen kan geen vuist meer maken en KSK Bree liep naar een gemakkelijke thuis zege met enkele prachtige kansen en doelpunten.

51’ : een mooie actie van Creyns op links, een voorzet naar Berben die met hoofd de bal panklaar legt voor Vanbuel die in dank aanvaardt : 2 – 0 !

Pieter-Jan ziet zijn actie eindigen in een geschenk voor Verheyen die er al te graag 3 – 0 van maakt (55’)!

Bree speelt de wedstrijd simpel uit en Grossi kan een hoekschop van Creyns hard binnenkoppen : 4 – 0 in 75 ‘.

Een mooie actie en dito schot van Creyns (in hoekschop getipt) is het einde van een erg gemakkelijke overwinning (88’).

Eens te meer waren het geslaagde seats…zowel wat eten als puntenoogst betreft…Een reden om  er eens over na te denken om iedere thuiswedstrijd seats te organiseren….