KSKKoninklijke Sportkring Bree

K.ST-JOB FC - K.SK BREE : 3-3:
K. ST-JOB FC 
 
Denissen, Vanbosch, Spiessens, Van Bergen, Schiettecat, Hendryckx, Laurijssen, Janssen (62’ Verlinden), Daas, kwik, Brusseleers 
 
K. SK. BREE
 
Hermans Raf, Grobben Tom, Bloemen Martijn, Roijakkers Niels, Daniels Igor, Verheyen Dennis, Slechten Pieter-Jan (82’ Cardeynaels Lars), Vanbuel Niels, Grossi Domenico (65’ Daniels Istvan), Creyns steffe, Berben Ruben
 
 
 
SCHEIDSRECHTER : CHASPIERRE GUILLAUME (21)
ASSISTENTEN        : MOONEN PASCAL (7) en MARIEN JOZEF (9)

 

DOELPUNTEN 
 

Minuut

 Stand

            SPELER            

7

0 - 1

Niels Vanbuel

 45

0 - 2

Niels Vanbuel

 59

0 - 3

Berben Ruben 

 61

 1 - 3 

Daas Jes 

 82

 2 - 3 

Van Bergen Kevin 

 95

3 - 3

Hendrycks Bart 

 

KAARTEN
 

K. ST-JOB FC       

K.SK. BREE      

Min.

Kaart

SPELER

Min.

 Kaart

    SPELER      

80

  G  

Verlinden Michael

95

G

Bloemen Martijn

87

 G 

Vanbosch Mitch

 

 

 

90

G

Van Bergen Kevin 

 

 

 

 

VERSLAG

 

Je hebt enerzijds het  mathematisch gebeuren, en anderzijds een emotioneel gebeuren.

Zonder Bauduin, zonder Lemmens, zonder Jelle Bloemen, zonder Caramel Marco, zonder Hegic een punt meepakken bij het ongeslagen St.Job – in ’t Goor : geweldig , proficiat !

Draaien met 0 – 2, uitlopen tot 0-3 en dan in 95’ via een omstreden (?) penalty nog tevreden moeten zijn met een 3 – 3….. het is een wereld van verschil !

Laat ons proberen objectief te zijn : twee evenwaardige ploegen, beiden ongeslagen, gaven eigenlijk een behoorlijk kijkstuk aan de supporters, en een gelijke stand was echt verdedigbaar !

De thuisploeg begon gretig. Enkele verre inworpen van Schiettecat, op het smalle terrein, gaf enkel aan Hendryckx een kans : over . KSK Bree reageerde goed en Vanbuel scoorde knap, op aangeven van Creyns, met een dropschot, juist binnen de grote rechthoek : 0 – 1 (7’). Een actie Slechten – Grossi bereikte Vanbuel maar keeper Denissen ging gepast in de voeten (12’). Even later moest ook Hermans  plat wanneer Kwik diep gestuurd werd (14’). Het golfde op en neer. Creyns haalde uit met links (17’) in handen van Denissen. Deze doelman was goed wakker want in 19’ moest hij tot tweemaal toe alles uit de kast halen op pogingen van Vanbuel en Grossi. Aan de andere kant een scrimmage van ik kan niet meer (30’). Tot driemaal toe ging de bal er in of niet er in en Tom Grobben kon tenslotte van op de lijn ontzetten. De thuisploeg drong aan maar Hermans kon redden (31’) en Laurijssen kopte over (40’). Wanneer de koffie uitnodigend dampte kreeg KSK Bree nog een vrije trap . Iets voor Igor Daniels, maar wel net iets verder dan zijn geliefkoosde plaats….. de eerste hoek vrij… en iedereen verwachte zijn draaibal…..Hij koos echter voor een verre bal voorbij de tweede paal en Vanbuel kwam knap ingelopen om binnen te koppen : 0 – 2 (45’)!

Met  de wetenschap dat de thuisploeg ook tegen Vosselaar een 0 – 2 achterstand kon goed maken, was er niemand echt gerust in. Met hun lengte en voetballend vermogen konden ze inderdaad op elk moment toeslaan. Het was niet de thuisploeg maar wel KSK Bree dat het best uit de kleedkamers kwam. Een poging van Creyns (solo) ging voorlangs (54’), en een bijzonder mooie actie Creyns-Slechten vond geen afspeelpunt voor doel… (57’).

Dan maar langs de linkerkant. Een actie Grossi – Vanbuel werd door Berben meegenomen en hij knalde lekker binnen 0 – 3 in 59 ‘ ! Alles afgelopen…. Neen : het tegendoelpunt viel te snel. Geen twee minuten later kon Daas inderdaad  centraal iedereen verrassen en afronden : 1 – 3 in 61’. Nog niet bekomen of Daas was opnieuw daar : zijn poging kon van de lijn gehaald worden…..(63’)…De vlam terug in de pan…..

Bree kon het evenwicht herstellen en tegenprikken. Slechten opnieuw alleen door (69’) maar ook nu geen gepast afspelen….

Bree leek de zaak onder controle te houden tot in 85’! Na een een vrije trap en het daar opvolgend geharrewar, kan Van Bergen  binnen duwen…..2-3 !!! Spanning troef ! In de ruime blessuretijd … helaas…. Een verre knal gaat via dij en arm van Bloemen van richting veranderen….. penalty ! Hendrycks kent geen genade : 3 – 3 in 95’ ! Het kan niet zijn…..jammer ! Het bier in de bus was echt niet zo lekker…..nochtans was het een kijkstuk waar zelfs de trainer van Neerpelt zou van genoten hebben !

 

 De Breese topscorer (5 stuks inmiddels) Niels Vanbuel