K. SK BREE - WITG. SP DESSEL : 3-2:

K.SK BREE

Hermans Raf, Grobben Tom, Roijakkers Niels, Daniels Igor, Domenico Grossi ('76 Bloemen Martijn) , Verheyen Dennis, Slechten Pieter-Jan , Vanbuel Niels ('81 Hegic Muamer), Creyns steffe, Berben Ruben, Daniels Istvan ('56 Lemmens Gert)

WITGOOR SP. DESSEL

Vervoort, Schops, Malfliet, Llapashtica, Gielen ('74 Eijkmans), Claes Ruben, Bloemen, Claes Robbe, Grepi, Martens, Conderaerts ('65 Vanarwegen)

SCHEIDSRECHTER : DEMANET JENS (7)
ASSISTENTEN :  BOELEN JUAN (7) en VAN DEN BROECK LIEBOUD (6)

Robbe Claes

1 - 1

Niels Vanbuel

2 - 1

Dennis Verheyen

3 - 1

Niels Vanbuel

Eijckmans Dennis

K. SK BREE

WITGOOR SP. DESSEL

Daniels Istvan

Conderaets Dieter

Creyns Steffe

Verheyen Dennis

Grobben Tom

Afgezien van een vervelend briesje werd er onder een stralend zonnetje afgetrapt. Iedereen hoopt op een ‘gezellige’ namiddag voor deze interessante partij tegen Witgoor Sport met oude bekende Kristof Bloemen tussen de lijnen. Deze laat zich in minuut drie al onmiddellijk opmerken met een voorzet-schot waarop Raf zich enigszins verkijkt;  Tobin Claes kan simpel binnenduwen. 0- 1 . Al direct een koude douche. Bree lijkt niet aangeslagen en reageert met een schot van Niels Vanbuel in minuut 7. De Desselse doelman is echter bij de pinken. Het eerste halfuur zien we 2 ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Veel activiteit rond de middencirkel maar de kansen blijven aan beide kanten uit. Rond het halfuur kan Bloemen zich toch lateraal door de Breese defensie wurmen, maar zijn schot wordt door Tom Grobben net op tijd geblokkeerd. Meteen ook het laatste noemenswaardige wapenfeit van de ex-Breeënaar.  In het laatste gedeelte van de eerste helft neemt Bree toch de overhand. Niels Vanbuel kan dan ook in minuut 33 zijn zesde van het seizoen op aangeven van Dennis Verheyen tegen de netten prikken. 1- 1 ! Net voor de pauze komt Witgoor nog dicht bij een doelpunt maar de doorgebroken Grepi wordt door de Breese defensie tijdig afgestopt. Ook geen echt gevaar meer bij enkele opeenvolgende hoekschoppen van de bezoekers. In de toegevoegde speeltijd van de eerste helft is het echter Dennis Verheyen die op aangeven van het duo Istvan Daniëls en Pieter-Jan Slechten de 2-1 netjes binnenschuift. De koffie en bijhorende borrel doen deugd.

Bree komt nog gretiger uit de kleedkamers. Eerst een doorbraak van Niels Vanbuel maar onbegrijpelijk afgevlagd wegens een vermeende fout. Daarna Steffe Creyns die naast doel besluit. Even later weer Dessel. Een voorzet dreigt achter Raf binnen te ‘waaien’ wordt toch maar met een ‘kattesprong’ in hoekschop geranseld. Een schot van Claes wordt dan ook weer even later door de lokale doelman gepareerd. Bree komt dan echt onder stoom en neemt duidelijk de maat van Dessel. Berben wordt netjes gelanceerd en iedereen ziet de bal al binnen. De Breese rookie besluit echter te zwak en weg kans op 3-1. Dit is echter maar uitstel. In minuut 69 zien we dan de mooiste actie uit de wedstrijd. Met een dubbele een-twee via Steffe en Tom wordt langs Pieter-Jan de Desselse defensie volledig op een hoopje getikt en komt  Niels zo volledig vrij voor doel. Koud kunstje voor onze goalgetter die zijn zevende van het seizoen laat optekenen. 3-1 ! Wedstrijd gespeeld denkt iedereen, maar blijkbaar zit de match van vorige week, waar een 0-3 voorsprong uit handen werd gegeven, nog te veel in de hoofdjes. Dessel komt sterkt opzetten en Bree vergeet te voetballen en plooit (onnodig) ver terug. In minuut 76 is het dan ook Dessel dat via invaller Eijckmans de score mildert tot 3-2.  Gert Lemmens (terug van ‘weggeweest’)  krijgt zijn eerste speelminuten van het seizoen en ook even later wordt Martijn Bloemen ingebracht om met zijn lengte de druk via de lange bal op te vangen. Afgezien van enkele mindere pogingen van Dessel, die Raf tot ingrijpen dwingen,  blijft de Breese defensie deze keer overeind en komt de voorsprong niet echt meer in gevaar. Al bij al een verdiende zege die ons het nodige vertrouwen moet geven aanstaande zaterdag Hades partij te geven.