RC HADES - K. SK BREE : 1-1:
RC HADES

Gijbels, Derin, Thys, Ponet, Zevne, Vanratingen ('85 Goksu), Spits J., Schoofs, Bacarella (87' Philipsen), Spitz A. (75' Ubachs), Maes

Hermans Raf, Grobben Tom, Roijakkers Niels (61' Vaesen Jordi), Daniels Igor, Lemmens Gert, Slechten Pieter-Jan, Vanbuel Niels, Grossi Domenico , Daniels Istvan (35' Bloemen Martijn), Creyns steffe, Berben Ruben (86' Cardeynaels Lars)

SCHEIDSRECHTER : DEWART GWENAEL (16)
ASSISTENTEN        : CAELEN ROBIN  (7) en KURT MUSTAFA (4)

Zevne Kerem

Berben Ruben

RC HADES

Roijakkers Niels

Bloemen Martijn

Bree zakte zonder een aantal kernspelers af naar Hasselt. Naast de langdurig geblesseerden (Johan en Jelle), en Marco nog steeds in de boetehoek, moesten deze week dan ook nog eens Dennis en Muamer afhaken. Ook bij de tegenstanders enkele afwezigen (o.a. Di Luca en Didden ). De wedstrijd startte met enkele schuchtere pogingen van Bree via een vrije trap van Steffe Creyns en eentje van Igor Daniëls. Beiden echter zonder noemenswaardig gevaar. In minuut 8 moet Raf een schot van Derin afstoppen en even later kopt Niels Vanbuel op vrije trap van Steffe Creyns net over. Hades komt beter in de wedstrijd en neemt het initiatief volledig over. Vooral met de rechtsbuiten (Zevne) heeft onze verdediging meer dan de handen vol. Tot 3 maal toe duikt de snelle aanvaller achter onze verdediging op en versiert menig kans. Het is dan ook in minuut 23 dat hij weer wordt gelanceerd (wellicht in buitenspelpositie) , alleen voor Raf Hermans opduikt en de bal netjes tegen de netten prikt. 1-0 !  Het is nu alle hens aan dek voor Bree. Een voorzet-schot van Spitz Jochim kan nog net door Raf over de lat worden getikt. Trainer Canale grijpt in met een snelle wissel. Istvan wordt door Martijn afgelost. Net voor rust wordt dan (gelukkig) wel een buitenspeldoelpunt van Hades afgefloten. Domenico Grossi kan voor Bree op voorzet van Pieter-Jan Slechten de bal niet voldoende richten en zijn kopstoot valt naast het doel. We gaan rusten met een 1-0 achterstand.

Bree komt met meer enthousiasme en wilskracht uit de kleedkamers. In minuut 48 zien we een schitterende combinatie op rechts die mooi wordt afgerond door Ruben Berben. Hij legt de bal koelbloedig naast de Hasseltse doelman. 1-1 en Bree weer helemaal in de match.

Het overwicht duurt echter niet lang en het is Hades dat weer sterk komt opzetten met 2 fraaie schoten rond het uur. In minuut 61 moet Raf zelfs een 'gemaakt' doelpunt weren. Even later gaat een vrije trap van Schoofs net voorbij het Breese doel. Jordi Vaesen wordt voor de leeuwen gegooid in het centrum van de defensie, maar vervult zijn taak met bravoure !

De druk van Hades blijft duren. Bree moet een tandje bijsteken en puur op karakter en met volledige overgave kan men deze moeilijke periode overleven. Het laatste kwartier worden de ruimtes groter en een doelpunt kan dan aan beide kanten vallen. De beste kansen zijn echter voor Hades, maar de Breese defensie kan goed standhouden. Eindstand 1-1. Meer zat er vandaag echt niet in. Proficiat aan onze mannen voor de overgave waarmee in de tweede helft werd geknokt. We blijven ongeslagen !