MERKSEM ANSC - K. SK. BREE:

MERKSEM ANSC

Wolfaert, Willems, Van Dooren (87' Van Den Bogerd), Oteng, Van Hove, Vissers (78’ Bossier), Van Zantvoort, Nesen, Delalieux, Budts, Van Cleemput

Hermans Raf, Grobben Tom, Roijakkers Niels, Daniels Igor, Lemmens Gert (58’ Vaesen Jordi), Slechten Pieter-Jan, Caramel Marco, Vanbuel Niels, Grossi Domenico (73’ De Jongh Steffe), Creyns Steffe (13’ Bloemen Martijn) , Berben Ruben

SCHEIDSRECHTER : DHONT KENNETH (21)
ASSISTENTEN        : DURE WOUTER (5) en VAN MEIR WIM (2)

Van Zandvoort Thomas

Van Cleemput Joris

Van Cleemput Joris

Van Zandvoort Thomas

MERKSEM ANSC

Eén derde van de competitie zit erop ! Nog altijd ongeslagen en in de kop van de rangschikking…… gewoon geweldig. Pardon, na negen speeldagen kwam toch de eerste nederlaag .

Steffe ligt al vrij vroeg in de wedstrijd geveld op de (kunst-) grasmat.

Tot aan de rust in Merksem was ook nummer tien nog altijd dik in orde. Merksem begon wel flitsend maar Nesen (1’) kon niet goed afwerken. Ook Van Hove (8’) kwam niet verder dan de voeten van Raf Hermans en wanneer Raf (9’) gepast in de voeten van Van Zandvoort ging, kwam er meer evenwicht in de partij. Wanneer Steffe Creyns (14’) dan uitviel met een enkelkwetsuur, en Berben (25’)naar de kant moest met een bloedende wenkbrauw (open wonde), zag het er niet goed uit. Berben kwam nog wel terug, moest opnieuw naar de kant na een zware charge, maar hij verbeet de pijn aan rug en ribben om zelfs de match uit te spelen : chapeau , dat is karakter hebben !!!!

Ruben werd hard aangepakt. Naast een open wenkbrauw wordt hij hier even later aan de ribben verzorgd.

Willems kwam dan  dicht bij de openingstreffer (35’), maar de beste kans was voor KSK Bree. Slechten op rechts kon ver doorgaan, legde gepast terug en Berben moest afwerken. Helaas kon verdediger Willems zich nog in de baan van de bal gooien en een doelpunt vermijden (40’)….. jammer !  De eerste helft  zat er zo goed als op. KSK Bree had Merksem  goed opgevangen en gepast tegengeprikt! Het zag er nog goed uit. Op slag van rust (45’) ,helaas,  nog dom balverlies van Gert Lemmens en Oteng Enoch kreeg een reuzekans , alleen voor Hermans, maar Raf klaarde de klus….dat was effen zuchten…..

Merksem kon de tweede helft volledig naar zich toe trekken. Het begon met een schotje van Van Cleemput (geen probleem voor Hermans). Wanneer PJ Slechten dom balverlies leed moest Hermans wakker blijven, en kon hij Nesen naar buiten drijven en het gevaar bezweren…Uitstel van executie….Met de wind tegen moest KSK Bree steeds verder terug plooien. In min 55’ kon Van Zandvoort, heel alleen, simpel binnenkoppen : 1 – 0. Bree gaf de indruk zich nog niet gewonnen te geven. Het evenwicht werd lichtjes hersteld. Opnieuw na dom  balverlies, kon Vissers zijn aangeboden kans door Nesen, niet afwerken. (64’), schoot Van Cleemput een goede kans over de grond naast (67’), om dan met een kopbal via lat en Hermans , de 2 – 0 te scoren (70’)…..

Het was dan over en uit …..(80’) :  3 – 0 via opnieuw Van Cleemput die volledig vrij kon afwerken. Ook Van Zantvoort (85’) kon te simpel zijn tweede doelpunt meepikken….

KSK Bree likte zijn wonden, was voor het eerst echt verslagen, en moest zijn meerdere erkennen in een ontketende thuisploeg .…..

Het seizoen was schitterend begonnen. Aan een prachtige reeks van 9 wedstrijden zonder nederlaag was een einde gekomen. Na een goede trainingsweek is men hopelijk klaar om aan de volgende reeks te beginnen!