K. SK BREE - K. LYRA TSV : 3-1:

Hermans Raf, Grobben Tom, Grossi Domenico (30’ Bloemen Martijn), Roijakkers Niels, Daniels Igor, Caramel Marco (75’ Daniels Istvan) ,Verheyen Dennis, Slechten Pieter Jan , Vanbuel Niels , Creyns Steffe, Lemmens Gert (30’ Hegic Muamer)

K.LYRA TSV

Tanghe, Van Hove, Blommaerts, Balbi, Verbruggen (76’ Thys),Trouillard, Lambreghts (85’ Driesen) Wouters, Janssen, Van Den Brande, Ory

SCHEIDSRECHTER : DE PRINS MATTHIAS

LIJNRECHTERS : LUCAS THOMAS & VAN DEN BROECK LIEBOUD

Verbruggen Jeroen

Lambreghts Gaetan

Lambreghts Gaetan

Daniëls Igor

K.LYRA TSV

Grobben Tom

Van Hove Arno

Daniëls Igor

Vanbuel Niels

De tweede periode is begonnen. Wordt het een herhaling van de eerste ?? Nee zeker niet…… het was ondermaats en Lyra won verdiend! Het zwakke broertje LYRA is veranderd (sinds de trainerswissel drie weken geleden ???) in een stevige ploeg, met een goede organisatie, en met steeds de intentie om te voetballen.

De thuisploeg  begon nochtans zeer goed en had onmiddellijk op 1-0 moeten komen. Een actie Slechten-Vanbuel-Creyns leverde een hoekschop op. Deze kwam bij de volledig vrijstaande Vanbuel. Iedereen zag de bal al binnen, hij miste echter zijn schot en een bezoekende verdediger kon vanop de lijn, opnieuw in hoekschop werken….Het antwoord van Lyra liet niet lang op zich wachten. Gert (nog niet genezen??) liet zich te gemakkelijk uitspelen, bal komt voor doel, kon niet weggewerkt worden en Verbruggen schoot vanop de backlijn simpel over de grond, netjes in de hoek, binnen (0 -1). Slechten antwoordt (9’) met een schot dat door Tanghe met voeten afgeweerd wordt. Ook hier is het bezoekend antwoord erg pijnlijk. Een diepe bal wordt slecht beoordeeld en Gert ziet hoe Lambreghts zijn voet eronder steekt en met een boogbal in de verste bovenhoek is Hermans gewoon kansloos : 15 ‘ : 0 – 2 ! Bree moet slikken, en  ziet na een hoekschop, de 0 – 3 gelukkig afgefloten (duwfout op Hermans). Lyra plooit slim terug, vangt een slordig Bree goed op, en countert waar het kan. De eerste helft eindigt zoals ze begint. Een mooi actie Slechten-Grobben- Hegic eindigt met een laag schot buitenkant paal…..

Trainer Canale moest al snel ('30) ingrijpen met een dubbele wissel. Muamer Hegic en Martijn Bloemen vervangen Gert Lemmens en Domenico Grossi.

Tweede helft met als motto : mouwen opstropen en kijken wat nog te redden is. De bezoekers speelden hun spel gewoon verder en de eerste counter was meteen raak…..door het centrum liet Lambreghts iedereen achter zich en potte simpel 0 – 3 in de verste hoek(50’).

De 0-3 is een feit. Bij Bree stond men erbij (letterlijk) en keek men erna !

Het was dus met de moed der wanhoop dat de wedstrijd uitgespeeld werd. Een prachtige lob van Lambeghts (75’) op de lat, een poging van Hegic buitenkant verste paal (80’), een poging van KSK Bree , na hoekschop, al dan niet over de lijn (85), en een prachtig eer-reddend doelpunt van Igor Daniels (vrije trap) waren de hoogtepunten.

Een vrije trap van Steffe kan het tij ook niet meer keren.