KVV VOSSELAAR - K.SK BREE : 1 - 1:

KVV VOSSELAAR

Vanhove, Defossez, Sas (80’Maes), Peeraer, Gorris, Vaes (75’ Hermans), Jansen, Hannes, Julien, Havermans (88’ Thijs), Loyens

Hermans Raf, Grobben Tom, Daniels Igor, Vaesen Jordi, Bloemen Martijn, Caramel Marco, Verheyen Dennis (84’ Daniels Istvan), Slechten Pieter-Jan, Vanbuel Niels (60’ Grossi Domenico), Creyns Steffe,  Berben Ruben

SCHEIDSRECHTER : Ghijselincks Rune

LIJNRECHTERS : Serneels Erik en Van Hove Jos

Grossi Domenico

Hermans Dominic

KVV VOSSELAAR

Gorris Tim

Grossi Domenico

Verheyen Dennis

Het was een wedstrijd waar de aanvallende acties vrij snel in de kiem gesmoord werden. Men kan het ook anders stellen : de verdedigingen waren bij de les en gaven zeer weinig weg. Het was dus een wedstrijd met veel strijd maar met weinig technische hoogstandjes. De thuisploeg begon het gretigst, maar na vijf minuten kon KSK Bree voor het eerste gevaar zorgen. Een vrij trap van Igor Daniels werd door Verheyen over gekopt  (5’) en dan was het voor de rest een evenwichtige eerste helft met maar één uitgesproken mogelijkheid, door Gorris, van dichtbij naast geschoten na voorbereidend werk van Janssen (32’).

Eerste helft : Igor kegelt de bal voor doel - Dennis kopt echter over .....  :

Enkel via een aantal stilstaande fazes is er dreiging in de eerste periode :

De eerste 20 min van de tweede helft was er geen beterschap, dus geen kans te bespeuren. Een vrije trap van Igor Daniels (65’), centraal voor doel, van tamelijk ver, werd met hoofd door iedereen gemist en viel juist naast de paal buiten. Het begin van een periode waar KSK Bree de bovenhand nam.

Dominico staat klaar om Niels te gaan vervangen :

Igor zwiept een vrije trap hoog in de box. Geen succes deze keer .... :

Een vrije trap van Creyns, van juist buiten de grote rechthoek (67’), zoefde over de winkelhaak. Enkele hoekschoppen van KSK Bree zaaiden voor paniek. Het was Grossi (70’) die de zaak deed ontploffen. Iedereen troept samen aan de eerste paal, en Domenico draait hem rechtstreeks binnen aan de tweede paal : 0 – 1 (70’).

Het moment voor Bree. De corner val Domenico valt zo dadelijk binnen aan de tweede paal :

KSK Bree duwt door. Tom Grobben haalt de achterlijn : hoekschop (75’). Pieter Jan zet zich door en opnieuw hoekschop (80’). Iedereen wacht op een herhaling van het nummertje maar het lukt niet meer. Wanneer Creyns en Grossi (83’) de zaak oprollen maar vergeten af te maken, gooit de thuisploeg alles op alles. Lange mensen naar het front  en de ballen naar voor trappen.

Trainer Geyens tracht nog wat tijd te winnen via een late vervanging Istvan - Dennis. Tevergeefs echter, want even later zal Hermans de 1-1 binnenkoppen ....

Slechts één keer zijn ze echt gevaarlijk. Een fout op Jordi Vaesen wordt tegen Bree gegeven. Een lange voorzet richting niemandsland…..de bal valt inderdaad ongeveer bij penaltypunt waar er niemand is om Hermans Dominic in de weg te lopen….. hij verslaat zijn naamgenoot op een iets te gemakkelijke manier met het hoofd : 1 – 1 in 87’ min. Feest bij de thuisploeg, verslagenheid bij de bezoekers…..Dat is voetbal! Jammer.