K.SK BREE - ESP. NEERPELT : 4 - 0 :

Hermans Raf, Grobben Tom (85’ Reyskens Jasper), Roijakkers Niels, Bloemen Martijn, Daniels Igor, Vaesen Jordi, Caramel Marco, Berben Ruben,  Slechten Pieter-Jan, Vanbuel Niels (65’ Hegic Muamer) , Creyns Steffe (70’ Grossi Domenico)

ESP. NEERPELT

Mertens, Thijs (46’ Janssen), Palmans, Van Nuland, Meeus, Vandenbroek Niels (85’ Plessers ), Vandenbroek Jasper, Palmans Kris, Daniels Jasper, Yucel, Landbrug (46’ Verweyen)

SCHEIDSRECHTER : BURY ERIK (21)

LIJNRECHTERS : TRESINIE ROGER (11) en BOLLEN JOEL (5)

Roijakkers Niels

Caramel Marco

Creyns Steffe

Hegic Muamer

ESP. NEERPELT

GCreys Steffe GThijs Pieter
  GVan Nuland Jeffrey
   G+G = RMeeus Jens

Yucel Yavuz

Voor het eerst dit seizoen mag de cognac bovengehaald worden…..Alle drie de seniorenploegen hebben inderdaad gewonnen, zelfs zonder een tegendoelpunt….Proficiat !

Aftrap van de wedstrijd - De bordjes nog in evenwicht - Echter niet voor lang !

De wedstrijd  kon voor de thuisploeg niet beter beginnen : eerst even aftasten en dan met de mooiste aanval van de wedstrijd de score openen (7’). Tom Grobben kan Pieter-Jan diep sturen, die gaat door tot tegen de achterlijn, legt gepast terug en de goed gevolgde Niels Roijakkers werkt af  1–0 : mooi ! Neerpelt kiest voor veel balbezit maar de eerstvolgende gevaarlijke actie is opnieuw bingo voor KSK Bree : 17’ 2–0 ! Het was  Marco Caramel die een aflegger van Steffe Creyns lekker op de slof nam, juist op rand van grote rechthoek, en onhoudbaar in de rechterbovenhoek binnen knalde. Neerpelt verschrok, trok naar voor, maar kon een misverstand tussen Igor Daniels en Hermans niet afmaken (18’). Ook Niels Vandenbroek kon, vanuit een relatief scherpe hoek, niet verder komen dan de voeten van Hermans (21’). Niels Vanbuel kreeg dan aan de andere kant verrassend, volledig vrij, nog iets te ver van doel, de bal in de voeten. Hij besliste snel maar zijn poging tot lobben ging naast (25’). Neerpelt bleef aandringen en moest normaal ook scoren. Vandenbroek Jasper (30’), schuin voor doel, kan niet afmaken en Jens Meus (31’) trapt op Hermans… de rebound wordt onbegrijpelijk gemist…..Pieter-Jan Slechten kan een met hoofd teruggelegde bal van Vanbuel niet benutten (Mertens redt) (34’)….en Vandenbroek Niels kan een uitglijden van Bloemen niet afstraffen want Hermans redt in hoekschop. (35’) .

Igor ontzet de bal net vóór de potige Landbrug :

Het bleef dus een geanimeerde eerste helft en KSK Bree kon in laatste instantie nog een derde keer scoren. Een vrije trap van Igor Daniels leek voorbij de verste paal verloren te gaan.  Steffe Creyns zette er zijn hoofd nog onder, en de bal ging over Mertens binnen, juist voordat Bloemen nog een laatste tik kon geen : 3–0 in 43’ ! Overdreven score maar de koffie zou niet minder smaken…

Ook na de rust bleef Neerpelt zijn imago van voetballende ploeg trouw, maar kreeg in 56’ de genadeslag.

Jens Meus infiltreerde en ging iets te gemakkelijk tegen de grond. De ene geeft strafschop, de andere laat doorspelen maar deze scheidsrechter oordeelde dat het een “schwalbe” was, dus geel …. Helaas Jens zijn tweede geel dus rood….Met tien een achterstand van drie doelpunten ophalen….dat was iets te veel gevraagd.

Niels Roijakkers in duel met Jens Meeus :

Jordi, die geen ruimte gaf aan de Peltse flankaanvallers, brengt hier de bal weer in het spel :

Toch kon Neerpelt via Verweyen (70’ en 75’) nog tweede goede kansen afdwingen maar niet scoren.

De thuisploeg kon zijn meerderheid aanvankelijk niet omzetten in dominant spel, maar  stilaan begon de vermoeidheid te spelen en kwamen er mogelijkheden.

Trainer Sven overschouwd zijn troepen en zag een zeer efficiënt Bree :

Zo was de acie (79’) Roijakkers – Slechten – Hegic zeker een doelpunt waard maar werd gemist. Een herkansing met dezelfde antagonisten werd in 80’ wel beloond : 4–0 door “Mon”. Neerpelt kreeg nog een reuzekans via Verweyen om de eer te redden, maar zelfs dat zat er vandaag niet in.

Domenico komt de moe gestreden Steffe vervangen :

Verlies (2-5) in de beker, gelijkspel (1-1) in Neerpelt en nu een overwinning (4-0)….eerlijk verdeeld zeker ?!

Het was in ieder geval een fantastische afsluiter en de winterstop zal, met een plaats in de eerste drie een deugddoend feestgebeuren worden. Proficiat en tot volgend jaar.