K. VLIJTINGEN VV - K.SK. BREE : 1 - 1 :

K. VLIJTINGEN VV

Bollen, Neven, Tans, Beckers, Vos, Gerearts, Wang, Cox (20’ Berx), L’Ortye (85’ Coppens), Strusi, Reynders

Hermans Raf, Grobben Tom, Daniels Igor, Bloemen Martijn, Caramel Marco, Verheyen Dennis, Slechten Pieter-Jan, Vanbuel Niels (75’ Bloemen Jelle), Hegic Muamer, Grossi Domenico, Creyns Steffe (85’ Daniels Istvan)

SCHEIDSRECHTER :       De Bruyn Koen

LIJNRECHTERS :              Boelen Wim

Vandebroeck Peter

Cox Tom

Hegic Muamer

1 - 1

K. VLIJTINGEN VV

Vos Pieter

Hermans Raf

Neven Peter

Daniëls Igor

Ook in Vlijtingen kunnen ze voor de wedstrijd lekker eten serveren…. Het nagerecht op het terrein was echter heel andere koek. Zware arbeid op een vettig veld, weinig voetbal maar knokken tot het laatste fluitsignaal……een eindstand 1-1 - beiden beter iets dan niets zeker !

KSK Bree begon veel te plat en zag na 5 min reeds op tegen een 1 – 0 achterstand.

Op de meest eenvoudige manier werd Cox centraal voorbij de laatste lijn geloodst en Hermans was kansloos.

Na 5 minuten is Vlijtingen al aan het feest :  1-0  !

Pas toen Geraerts na 13’ opnieuw ontsnapte en in keeper zijn handen besloot, werd iedereen wakker. Een knappe actie van Vanbuel op rechts. Hij speelt juist op maat zijn maatje Hegic aan en 1 – 1 in 14’.

Bree juigt - Mo Hegic heeft zojuist de 1-1 tegen de netten geprikt :

Cox zorgt nog voor een tegenprik (15’) in handen van Hermans . Slechten dreigt zonder resultaat in 16’. Hegic wil ook zijn assist afleveren. Zijn actie vanop links richting Vanbuel kan net niet afgewerkt worden. Nu zit er even wel veel beleving en voetbal te bespeuren. Strusi schiet laag voorlangs (25’), Vanbuel doet aan de andere kant een schitterende actie op links, zoekt en vindt zijn maatje Hegic , maar aannemen, kappen en afwerken met links was te min om Bollen te verschalken.

Ondanks het tonen van zijn kapiteinsband vliegt Raf even later voor protest (?) in het boekje met geel :

Ook Igor moet op het matje bij de scheids en wordt even later met geel bestraft voor het wegtrappen van de bal.

Een kopbal van Verheyen (40’) , over, en een poging van Reynders (41’), alleen door maar naast, besloten een eerste helft die nog het bekijken waard was.

Steffe maakt zich op voor een vrije trap :

De tweede helft was van een bedenkelijk niveau. Hard werken en sleuren, maar voetbal was er niet meer te bespeuren. Invaller Jelle Bloemen, eindelijk terug speelklaar, deed nog even het beste verhopen , maar helaas. Het waren de laatste twee minuten met drie hoekschoppen voor de thuisploeg, die nog even iedereen deed wakker schudden.

Behalve op enkele hoekschoppen kan Bree in de tweede helft niet echt meer dreigen ....

De logische derby uitslag werd na de wedstrijd heel snel vergeten, was even gewoon bijzaak. Het nieuws van het overlijden van Mia Ramaekers, beter gekend als  Mia van Chelle of Mia van het wassalon van KSK Bree , deed plots alles stil worden….. Veel sterkte aan de beproefde familie.