K.SK BREE - K. ST JOB FC : 1 - 0:

Hermans Raf, Grobben Tom, Bloemen Martijn, Bauduin Johan, Grossi Domenico (66’ Daniels Istvan), Caramel Marco(80’ Roijakkers Niels), Slechten Pieter-Jan, Vanbuel Niels (76’ Bloemen Jelle), Hegic Muamer, Creyns Steffe

K. SINT JOB FC

Van de Vyver, Vanbosch, Verschueren, Spiessens, Van Boom, Hendryckx, Herrijgers, Galvez, Bongaers (83’ Nobels), Daan, Kwik

SCHEIDSRECHTER : MOLENBERGHS GLEN

LIJNRECHTERS :        VANHEUSDEN DAVY

CAFARO ANTONIO

Creyns Steffe

K. SINT JOB FC

GGrossi DomenicoGGalvez Jordy

Het begon,  zoals bij alle ploegen van KSK Bree, met één minuut ingetogen stilte ……Het te plotse heengaan van Mia van Chelle  (Mia Raemaekers) is niet zomaar iets…het heeft bij de ganse KSK BREE-familie meer dan sporen nagelaten. Het was gewoon voelbaar !

De thuisspelers wilden precies  toch iets extra voor Mia doen, nl. een degelijke wedstrijd spelen. Het mag gezegd worden, daar lukten ze ook in. Het duurde gewoon veel te lang vooraleer de  openingstreffer viel.
De 1 – 0 is een te magere uitslag, men verdiende gewoon een veel hogere score. De bezoekers deden hun best maar konden gedurende de ganse wedstrijd amper tweemaal van zich doen spreken. Het was inderdaad na 30 min lokaal overwicht dat ze een eerste keer konden uitbreken. Na slecht uitverdedigingen kon Daan bijna scoren maar zijn poging kwam niet verder dan de paal ….Tien minuten later, na slecht ontzetten van Hermans, probeerde Kwik het van heel ver … poging over en naast…

Eerste helft : Steffe trapt een vrije schop nog naast doel, wat later in de wedstrijd heeft hij meer succes !

Voor de rest was het eenrichtingsvoetbal. De thuisploeg probeerde ook weer eens echt te voetballen, het was de moeite, alleen konden de kansen niet verzilverd worden. Vanbuel (4’), Mon (7’), Vanbuel (9’), solo van Creyns met een poeier op de lat (10’), Mon (14’), Grossi (15’), Mon (21’), Mon (43’), en de knappe  parade van Van de Vyver op schot van Verheyen, hard onder links in de hoek  (44’)….

7 hoekschoppen maar nog steeds 0 – 0 aan de rust !

En the show must go on….De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde : knappe redding van Van de Vyver, deze keer na kopbal van Verheyen (46’). Slechten gaat diep door  tot tegen de achterlijn legt  terug, helaas  zonder gevolg (50’), Mon afgezonderd door Vanbuel vanuit kleine backlijn : over ( 52’), schot vanuit de draai door Vanbuel :  over (60’),  Slechten met de kans (65’) maar hun keeper eens te meer zeer attent….Enigste wapenfeit van bezoekers in 66’ vrije trap van Kwik gemakkelijk gestopt door Hermans.

En dan eindelijk, min. 70 ! Creyns wordt foutief aangetikt, juist buiten de kleine ring rond de backlijn. De grote jongens van St-Job zetten via de muur één hoek dicht, de keeper beschermt de andere hoek….Hij zet echter even een stap in de andere richting en Steffe Creyns lepelt de bal hard in de benedenhoek van de keeper …. Mooi en bovendien meer dan verdiend.

Het moment van de match ! :  Steffe legt hier aan en draait de vrije trap enig mooi in de linker benedenhoek :  1- 0 !

Onder impuls van een erg bedrijvige Jelle Bloemen komt men dicht bij de bevrijdende 2 – 0. Slechten (75’), Jelle zelf (76’) en Mon (80’) krijgen de mogelijkheden niet verzilverd…..Even nog bibberen wanneer in 85’ , na hoekschop, de bal niet kan ontzet worden en via enkele klutsen de bal gelukkig door Bauduin kan opgeruimd worden.

Minuut 80 : Niels Rojakkers komt hier (in zijn wel gekende stijl) de licht geblesseerde Marco Caramel vervangen :

Pieter-Jan Slechten en Hegic (89’) krijgen nog de kans maar lullig buitenspel …….

Het is toch nog even bibberen voor Bree wanneer St-Job op het einde van de partij nog een vrije trap krijgt :

Vreugde bij Bree na het laatste fluitsignaal :

Ons trainersduo, Sven en Eddy,  kan zeer tevreden zijn over de geleverde prestatie en het verzorgd en goed aanvallend voetbal dat op de mat werd gebracht :

Een zeer geanimeerde wedstrijd, met Bauduin die overeind bleef, met een ingevallen Jelle Bloemen die terug “snee” in de acties legde, Roijakkers die terug fit voor de dienst is….….. kortom, de trainer krijgt zorgen - eindelijk ook eens 'positieve selectieproblemen'  ! ……

Volgende week geen wedstrijd voor eerste elftal….er is dus tijd om na te denken.