K. WITGOOR SPORT DESSEL - K.SK BREE : 2 - 1:

K. WITGOOR SPORT DESSEL

Vervoort, Schops (80' Engelen), Llaspashtica, Gielen, Claes Ruben, Bloemen, Van Der Veken, Claes Robbe (45' Conderaerts) , Hoeckx, Aerts (86' Pieschel), Vanarwegen

Hermans Raf, Grobben Tom, Daniels Igor, Bauduin Johan, Bloemen Martijn, Caramel Marco, Slechten Pieter-Jan, Vanbuel Niels (69' Verheyen Dennis), Bloemen Jelle, Hegic Muamer, Creyns Steffe (65' Roijakkers Niels)

SCHEIDSRECHTER :       Toeback Maarten

LIJNRECHTERS :              Cos Frederic

Vancotthem Gert

Hegic Muamer

Bloemen Kristof

1 - 1

Aerts Sen

K. WITGOOR SPORT DESSEL

Aerts Sen

Hegic Muamer

Van Der Veken Jef

Hermans Raf

Creyns Steffe

Bauduin Johan

36+88

G+G=R

Caramel Marco

Op een zwaar maar redelijk goed bespeelbaar terrein werd er afgetrapt. Bree nam vanaf minuut één het heft in handen en begon stevig aan de wedstrijd. Het had het meeste balbezit, en in minuut 9 geeft Jelle Bloemen de bal in de box. De bal valt voor de voeten van Moh Hegic die netjes naast de doelman binnenlegt :  0 - 1. Een droomstart voor Bree ! Bree blijft controleren en Witgoor kan slechts sporadisch de neus aan het venster steken. Alleen op een schot dicht bij doel en op een vrij trap van Kristof Bloemen moet Raf even zijn kunnen tonen. Bree voetbalt ook nog een paar mooie kansen bij mekaar. In minuut 30 komt, na een zeer mooie combinatie, Steffe Creyns tot aanleggen, zijn schot gaat maar net voorlangs. Bree mist hier de kans om op een 0 - 2 te komen. Witgoor komt enkel op corners nog aan het Breese doel. In minuut 40 wordt Moh Hegic op aangeven van Johan diep gestuurd. Zijn schot wordt nog net geblokkeerd. Bree blijft baas en voetbalt de eerste helft netjes uit. 0-1 aan de rust !

Begin van de wedstrijd. De spelers maken zich op :

Igor maakt zich klaar voor een vrije trap :

De tweede helft komt Witgoor wat sterker opzetten en versiert enkele corners, maar deze zijn niet echt gevaarlijk. Bree neemt terug het initiatief maar juist op dat moment wordt er door Witgoor centraal goed gecombineerd en komt Kristof Bloemen (wellicht in buitenspelpositie) vrij voor het Breese doel. De ex-Breeënaar werkt koeltjes af. 1-1 ! Een domper voor Bree dat tot dan alles onder controle had. Nog maar net terug afgetrapt en Aerts van Witgoor wordt (ditmaal met zekerheid in buitenspelpositie) ook weer centraal aangespeeld en legt binnen. Bree binnen de 2 minuten op achterstand :  2-1 !

Tweede helft : Een corner van Bree zal Pieter-Jan net niet bereiken :

Ook deze hoekschop levert niets op voor Bree :

Een zwak leidende ref verliest daarna ook nog eens de controle over de wedstrijd en begint kwistig met geel te zwaaien. Moh, Raf, Steffe en Johan krijgen een geeltje voor de neus. Bree gaat er volledig voor, maar het spel wordt professioneel (o.a. door een aantal geveinsde blessures) door Witgoor vertraagd en telkens maar weer onderbroken. In minuut 61 draait Igor Daniëls nog een vrije trap op de deklat. Niels Vanbuel trapt 1 minuut later ook nog een schietkans over doel. Trainer Geyens probeert met 2 wissels voor nog meer aanvallende impulsen te zorgen. Bree blijft druk zetten en een schot van Johan Bauduin wordt nog net gekeerd....., maar de constante spelonderbrekingen nemen de drive telkens weer weg uit de Breese aanvalsdrift. Als op de koop toe Marco Caramel, voor een zeer lichte overtreding, zijn tweede geel krijgt wordt het wel erg moeilijk voor Bree. Doelman Hermans gaat mee en gooit zich nog even volledig in de strijd, maar de buit blijft in Dessel. Eindstand 2-1.

Bree gooit hier nog alles in de strijd, maar wordt niet beloond :

Bree krijgt vandaag zeker niet wat het verdiende. De wedstrijd bijna volledig controlerend met 2 dubieuze tegendoelpunten de boot ingaan is zeer pijnlijk. Het hele seizoen hebben we al goede tot zeer degelijke leiding gezien. Vandaag had het leidend trio zeker niet zijn beste dag.

Maar snel vergeten en op naar volgende week, wanneer Hades naar Bree afzakt. Het wordt met zekerheid een mooie en geladen Limburgse derby, opgeluisterd met Bussiness-seats.