K. SK BREE - RC HADES : 1 - 0:

Hermans Raf, Grobben Tom, Bloemen Martijn, Daniels Igor, Bauduin Johan, Verheyen Dennis, Slechten Pieter-Jan, Creyns Steffe (65’ Daniels Istvan), Vanbuel Niels, Hegic Muamer (65’ Cardynaels Lars), Bloemen Jelle (80’ Reyskens Jasper)

RC HADES

Gijbels, Thys, Ponet, Schroyen (55’ De Luca), Zevne (55’ Didden), Spitz Jochim, Schoofs, Ubachs, Baccarella, Maes (83’ Spitz Alexander), Philipsen

SCHEIDSRECHTER : VAN EXTERGEM SVEN

LIJNRECHTERS :        VAN DEN BROECK LIEBOUD

UMANS ANTOON

Vanbuel Niels

RC HADES

GDaniels Igor--

Zou het ene echt met het andere te maken hebben… Indien er seats georganiseerd worden (en het was weer prachtig) dan wordt er (meestal) ook gewonnen….. Inderdaad, Hades werd deze keer het kind van de rekening. Een eerste helft waar KSK Bree meer dan evenwaardig was en verdiend op voorsprong kwam, werd gevolgd door een tweede helft waarin Hades het laken naar zich toe trok maar niet verder dan tweemaal de paal geraakte….

Iets gevleid dus, maar de drie punten zijn binnen….

Iedereen bang was van de verschroeiende start van Hades. Deze keer was die van korte duur. Het was één echte flits die pijn deed. Hermans zijn reflex was (min 2) gelukkig meer dan in orde.

De thuisploeg kwam dan onder stoom en Hades moest terug. Een solo van Pieter-Jan, voor deze wedstrijd  centraal vóór de verdediging naast Verheyen, werd door Hegic verder gezet en leverde de eerste hoekschop op (9’). Verheyen vond Vanbuel (11’) en de eerste vraag naar penalty (handsspel) werd afgewimpeld. Hegic alleen door (16’), bleef met bal worstelen en weg kans. Ook de poging van Slechten (21’), solo op snelheid, eindigde met een proper schot maar Gijbels  werkt in hoekschop. Jelle Bloemen, erg bedrijvig, kan dan in 34’ Vanbuel afzonderen en die werkt keurig (1–0) af . Hades reageert nog via een vrije trap van Maes maar de thuisploeg gaat verdiend met de kleinste voorsprong naar de koffie.

Martijn Bloemen in een fel duel met spits Kerim Zevne van Hades :

Kunnen de aanvallend ingestelde spelers van Bree het ook in de tweede helft nog belopen krijgen? Hades komt beter in de wedstrijd en heeft duidelijk meer balbezit. De thuisploeg moet terug en kan slechts sporadisch nog uitbreken.  Toch komt de eerste kans pas in 60’. Ubachs staat volledig vrij maar knalt in de vlucht, vanop korte afstand, onbesuisd over. Slechten en Hegic breken uit (62’) maar  kans wordt naast besloten. De invallers Didden (met een KSK Bree verleden) en De Luca moeten het offensief gebeuren bij Hades komen afronden. Didden (70’) poeiert zijn eerste kans boven Hermans, die de bal door de handen laat glippen, maar het geluk aan zijn zijde heeft : hoekschop….

Steffe Creyns 'maakt zich breed' voor de aankomende Schroyen :

De Luca gaat aan de zijkant van de grote rechthoek de strijd aan met Daniels : fout…binnen of buiten de backlijn???? Binnen zegt de scheidsrechter. Maes knalt de elf meter op de paal en de bal gaat via Hermans buiten…..Hades blijft komen….Een schot van Ubachs (79’) wordt in twee tijden gestopt, en wanneer Baccarella vanop de backlijn knap tegen de paal trapt (79’) wordt de terugkomende bal door Ubachs over geschoten…. Bree houdt stand en de mooiste kans , in 89’, is voor de thuisploeg. Jasper Reyskens ontsnapt op rechts, gaat diep door, geeft gemeten voor, maar Vanbuel, moe gestreden, mist de inlegger…Het zou een mooie beloning geweest zijn voor het harde werk, maar te zwaar voor de strijdvaardige bezoekers !

Vreugde na afloop van de wedstrijd. Bree houdt de drie punten in eigen huis en worstelt zich terug bij het groepje koplopers in 4C :