K.SK BREE - MERKSEM ANSC : 3 - 2:

Hermans Raf, Grobben Tom, Bloemen Martijn, Daniels Igor, Grossi Domencio, Verheyen Dennis, Caramel Marco, Slechten Pieter-Jan (90’ Reyskens Jasper), Creyns Steffe, Vanbuel Niels (89’ Cardeynaels Lars), Bloemen Jelle (78’ Berben Ruben)

MERKSEM ANSC

Ledent, Willems, Van Dooren, Otteng (66’ Van Cleemput), Vissers, Van Zantvoort, Van Hove (54’ Selfermann), Flebus, El Jattari, Goossens (63’ Van Den Bogerd), Delalieux

SCHEIDSRECHTER : CRUL TIMOTHY

LIJNRECHTERS :        TRESINIE ROGER

MENTENS HUBERT

Creyns Steffe

Flebus Renzo

Vanbuel Niels

Bloemen Martijn

Van Zandvoort Thomas

MERKSEM ANSC

GGrossi DomenicoGOteng Enoch
GVerheyen DennisGWillems Senne

Er zijn er die blijven, er zijn er die vertrekken. Meestal geeft dat een rommelig seizoens-einde waar motivatie en inzet achterwege blijven. In KSK Bree – Merksem was dat juist niet zo. Er was inzet, er was strijd, er was spanning… met andere woorden een boeiende wedstrijd tegen een meer dan waardige kandidaat voor de eindronde. De maandagtraining krijgen ze cadeau en donderdag friet met stoofvlees…ze hebben het allen verdiend.

De thuisploeg begint scherp en Pieter-Jan geeft het goede voorbeeld. Zijn actie eindigt juist over de achterlijn (1’)… in de reactie knalt keeper Hermans tegen een aanstormende aanvaller en Grossi moet redding brengen… De toon was gezet ! Pieter-Jan wordt door Van Hove van de sokken gelopen : penalty in min 8. Creyns  lost het op en 1 – 0. De reactie mag er ook zijn. In min 10 moet Verheyen foutief ingrijpen. Vrije trap juist buiten de grote rechthoek. Flebus draait de bal niet over maar rond de muur, netjes binnen….1 – 1 ! Architect (keeper) of metsers van dienst niet goed bij de les ?? Marco Caramel trekt op avontuur op rechts (15’). Zijn voorzet bereikt Creyns, goed schot maar klemvast gepakt door Ledent. Bree heeft er zin in. Jelle Bloemen komt vanop links (20’), schiet van uit een kleine hoek, voor doel door,  maar niemand om af te werken ! Een mooi uitgesponnen actie over meerdere stations, eindigt met een doorsteek van Slechten op Jelle Bloemen, die afwerkt…. Vanbuel geeft de “final-touch” en 2 – 1  in 21’ ! Weer een voorsprong van korte duur ???? Een verre vrije trap van Merksem wordt door Delalieux (25’) tegen de onder kant van de lat gekopt en dus geen 2 – 2…. Merksem begint zijn duivels te ontbinden : 27’ El Jattari knalt voorlangs, 31’ El Jattari levert een knap vluchtschot af, naast …een vrije trap, iets verder dan bij het doelpunt, wordt in de muur geknald en de rebound gaat over (35’). Vissers en Van Zantvoort dreigen (38’) maar zien hun poging afgeblokt worden…Het was dus even afzien. Juist voor de rust kan KSK Bree nog eens echt tegenprikken. Domenico kan Jelle op links wegsturen. Willems kan enkel door een vuile fout redding brengen (geel en geen rood)!!!! De vrij trap wordt kort genomen en Vanbuel zijn loeier wordt tijdig afgeblokt. Koffie na een aangename eerste helft !

De eerste actie in tweede helft  is weer van de thuisploeg. Vanbuel doet een mooie poging met links (52’), keeper heeft twee tijden nodig en Pieter Jan komt juist te laat om het af te maken. De 3 - 1 valt dan in 56’. Jelle Bloemen doet een geweldige inspanning vanop links om aan de rechterkant een diepe, ogenschijnlijk verloren  bal, in het spel te houden. Hij sleept nog een hoekschop uit de brand. Grossi trapt hem met links. Vanbuel kan tot twee keer toe afdrukken maar het is tenslotte Martijn Bloemen die binnenduwt ! Dan beginnen de bezoekers alles of niets te spelen. Ze verhogen de druk …maar de veilige marge blijft. Raf Hermans tikt een kopbal van El Jattari niet zonder moeite over (75’). Wanneer Martijn Bloemen iets te uitdrukkelijk aan Vissers gaat hangen krijgen ook de bezoekers een strafschop. Keurig omgezet door Van Zantvoort : 3 – 2 in 80’. Bree kreunt maar kan toch gepast tegenprikken en overeind blijven. Een geslaagde uitbraak van Pieter-Jan Slechten wordt door Steffe Creyns (85’) in de vlucht overgeknald. Raf Hermans heeft de gepaste reflex in huis op een schot, van redelijk dichtbij maar uit schuine hoek, van Vissers (86’). De laatste actie is van de thuisploeg…de score verandert niet meer. Iedereen stikkapot…men is op een geslaagde manier erg diep moeten gaan. De supporters kregen waar voor hun geld ! Proficiat !