K. LYRA TSV - K. SK BREE : 0 - 2:

K. LYRA TSV

Tanghe, Van Hove, Blommaerts, Verbruggen (78’ Kennes) , Trouillard (61’ Vos), Minea (65’ Schaessens), Jacobs, Lambreghts, Thys, Van Den Brande,Ory

Hermans Raf, Grobben Tom, Bloemen Martijn, Bauduin Johan,  Daniels Igor, Verheyen Dennis, Caramel Marco, Slechten Pieter-Jan, Creyns Steffe (75’ Grossi Domenico), Vanbuel Niels (70’ Berben Ruben), Bloemen Jelle (80’ Cardeynaels Lars).

SCHEIDSRECHTER :       VISSER LAWRENCE

LIJNRECHTERS :          DE GIER JOHAN

UREYIL INAN

Van Buel Niels

Bloemen Jelle

K. LYRA TSV

Van den Brande Sam

Bloemen Martijn

Lambreghts Gaetan

Cardeynaels Lars

Bauduin Johan

Tot voor vandaag  : zeven keer tegen Lyra  gespeeld… nog nooit een punt tegen gehaald…het kan gebeuren. Bij de achtste keer, en de laatste keer in het honderd jaar oude LYRA-STADION, wordt er dan gewonnen. Het stadion van de gewezen eerste klasser, zelfs landskampioen,  wordt na dit seizoen inderdaad met de grond gelijk gemaakt ….Een historische overwinning…!

Onze jongens maken zich klaar voor de aftrap :

De thuisploeg krijgt de eerste kans. Een voorzet (5’) vanop links door Thys, wordt door Trouillard afgewerkt maar geraakt niet verder dan een hoekschop. De mogelijkheid van KSK Bree (12’) was beter. Jelle Bloemen, door Igor Daniels diep gestuurd, bereikt met voorsprong de achterlijn, hij wacht iets te lang, en ook hier is de hoekschop de magere beloning. Deze wordt kort genomen en via Slechten kan Steffe Creyns over besluiten.

Ook Pieter-Jan bereikt (16’) de achterlijn, zonder verder gevaarlijk vervolg… Blommaerts (20’) levert een schotje af, geen probleem voor Hermans,  en ook keeper Tanghe is er als de kippen bij wanneer Vanbuel door Verheyen wordt afgezonderd. Trouillard (30’) krijgt het schaamrood op de wangen wanneer hij een voorzet van Minea, vanop de kleine backlijn, niet kan afwerken : knullig naast… Het doelpunt valt dan aan de andere kant…Jelle Bloemen bereikt vanop links (35’), met een knappe dropbal over de laatste verdediger, de inkomende Pieter-Jan Slechten, deze doet nog enkele meters en legt dan gepast terug naar Vanbuel die simpel kan binnen duwen : 0 – 1 !

Bree aan het feest : Niels heeft zonet de 0 - 1 binnengelegd :

KSK Bree duwt nu even door. Via  Igor (36’) en Pieter-Jan wordt Jelle in stelling gebracht : hoekschop ! Johan Bauduin is op de goede plaats maar zijn poging wordt afgeblokt. Een bijzonder moment in 39’. Een verre voorzet van Igor Daniels, vanop links, belandt centraal voor doel. Daar moet de kleine Jelle Bloemen opboksen tegen torens van verdedigers : geen schijn van kans…. De bal komt echter boven op zijn hoofd terecht, keeper Tanghe staat even nergens, en de boogbal valt achter de doelman binnen : 0 – 2 !! Meeval ?? Geluk ?? Noem het zoals je wil, maar KSK Bree staat 0 – 2 voor ! Nog een povere poging van Thys (43’), voorlangs, was het antwoord.

Even later is het alweer prijs (0 - 2) en moet Lyra voor de tweede maal aftrappen :

Kan Lyra het tij nog keren in de tweede helft ? Niet echt…

Een mooie actie vanop rechts via Slechten en Bloemen (50’), levert hoekschop op. Igor bereikt de knikker van Verheyen, opnieuw hoekschop. Tot tweemaal toe mag Creyns een hoekschop trappen, helaas geen echt gevaar !

De thuisploeg wil druk uitoefenen, wil zijn lange mannen bereiken, maar Hermans kan met secuur plukwerk gemakkelijk de situatie meester blijven. De vrije trap van Verbruggen (65’), een stuk buiten de backlijn, ziet er gevaarlijk uit, maar Hermans tikt met bravoure in hoekschop. Verbruggen kopt van vrij dichtbij deze  hoekschop naast en over…

De aanvaller van Lyra grijpt zich in de haren, na het missen van een goede mogelijkgheid :

Steffe Creyns mag ook zijn vrije trap nemen (70’), maar  Tanghe is bij de les. De poging van Jelle Bloemen, 76’, met de linkervoet is te zwak, en wanneer Van Den Brande in 81’ een hoekschop over kopt, lijkt de wedstrijd gespeeld. Hermans zorgt (85’) dan maar zelf voor de nodige spanning…Bij het uitverdedigen trapt hij pal op de inkomende Van Den Brande….de afvallende bal wordt dan  gelukkig niet binnengetrapt maar komt via de onderkant van de lat terug het veld in ……Het had dan nog  bibberen kunnen worden….niets van dit alles…..Eind goed , alles goed! De pintjes smaakten weer lekker in de bus !

Nog even tumult wanneer Lambreghts van Lyra rood pakt voor natrappen op Johan :

Einde van de wedstrijd. Bree voor de tweede week op rij aan het feest. De eindronde blijft nog binnen bereik ! :