KVK TIENEN - K. SK BREE : 3 - 1:

KVK TIENEN

De Wolf, Pellegriti, Renson, Kempeneers, Peeters, Roosbeeck (34’ Verhamme), De Silva, Cosse (58’ Conard), Singh (54’ Chaoii), Baiddjoe, Grancea

Croimans Bert, Grobben Tom, Bauduin Johan, Daniels Igor, Bloemen Martijn, Daniels Istvan, Caramel Marco (76’ Peeters Cisse), Reyskens Jasper (76’ Muyshondt Siebe), Creyns Steffe, Duisters Marnix (71’ Ramaekers Martijn), Berben Ruben

SCHEIDSRECHTER :       ALEXIS KEVIN

LIJNRECHTERS :          ELSKENS DANIEL

GERARD XAVIER

Baidjoe Soerish

Baidjoe Soerish

Duisters Marnix

Cosse Maxime

KVK TIENEN

Reyskens Jasper

Afscheid nemen doet pijn…de laatste weken is het niets anders dan dat. Eerst Overpelt dat ophoudt te bestaan, dan Spouwen (waarschijnlijk ?) die naar eerste valt, dan Lutlommel dat zeker zakt en nu Tienen die een reeks hoger gaan. Vier op een rij…toch wel uitzonderlijk !…..

Jammer voor Grossi, die ziek moest afmelden, en voor Lars Cardeynaels, die met een gezwollen knie ook forfait moest geven... De andere jongeren kregen een kans om zich te laten zien, en ja, ze deden meer dan gewoon sparringpartner spelen.  Er werd wel verloren, tegen de beste ploeg van de reeks (12 punten voorsprong is niet  niks…) maar toch kon men met een beter gevoel naar huis dan in de vorige wedstrijden.

De thuisploeg was gewoon beter, daar kon men zich ook aan verwachten, maar KSK Bree beet zich in de bal vast en liet niet met zich sollen. Bij de eerste kans (11’) was het echter bingo. Baidjoe werd tussen Igor en Martijn diep gestuurd en alleen voor Bert Croimans had deze geen kans : in verste hoek binnen en 1 – 0.

Baidjoe schuif de bal langs Bert ....

en de 1 - 0 is een feit .....  :

Bert kon een later (15’) een moeilijke terugspeelbal met hoofd en nog eens hoofd keurig oplossen…. Blijkbaar juist wat een debutant nodig heeft om vertrouwen te kweken…Cosse knalde nog eerst voorlangs (21’) maar Croimans ging dan gepast in de voeten van Grancea (26’) , wat een hoekschop opleverde. Wanneer deze, van zeer dichtbij, door Baidjoe werd binnen gekopt, vreesde men voor een afstraffing.

De volledig vrijstaande Baidjoe kan andermaal scoren : 2 - 0

Bert moest tweemaal goed tussenkomen (30’) , maar dan kwam de verademing...Marnix Duisters kreeg de bal halfweg backlijn-middenlijn, en kon heel alleen op keeper afstormen. Met het lef van een echte routinier werd deze omspeeld en dan keurig binnen gelegd : 2 – 1 in 31’: mooi !

Vreugde bij Bree na de knappe aansluitingstreffer van Marnix :

Ook Berben deed zijn duit in het zakje, maar zijn schot met de linker werd door De Wolf  (37’) keurig gepakt. Pech voor de bezoekers in 40’ :  Igor en Bert leken het rustig te klaren, maar Cosse kwam er tussen en vanuit een kleine hoek werd het 3 – 1.

De 3 - 1 is een feit :

Enkele applaus-vervangingen, en wat persoonlijke nummertjes van de kampioenen kleurden de tweede helft. Bree bleef zich moedig verdedigen en Bert Croimans werd met zowel geluk als kunde de figuur van de wedstrijd. De score bleef onveranderd.  Bree kwam op het einde zowaar nog even opzetten : Igor (81’) werd mooi vrij gespeeld, maar hij kraakte zijn schot. Ook Johan Bauduin, als een echte kapitein, liet zich nog opmerken maar zijn pogingen werden afgeblokt. Het feest was voor de thuisploeg , die verdiend won, maar de jonge snaken van KSK Bree waren ook weer een ervaring rijker. Moe maar voldaan !