K. ESP. PELT - K.SK BREE : 3 - 0 :

K. ESPERANZA PELT

Mertens, Hensen, Grevendonck, Houben, Meus, Dumont, Vandebroek Jasper, Rombouts, Daniels Jasper, Frederix, Smolders (84’ Molenbergs)

Forier Jente, Grobben Tom, Bauduin Johan, Daniels Igor, Janssen Kevin, Caramel Marco (46’ Bollen Joris), Craeghs Bert, Vanhees Bram, Grossi Domenico (46’ Berben Ruben), Creyns Steffe, Maes Nick (73’ Didden Ben)

SCHEIDSRECHTER :       GIJSEN WALTER

LIJNRECHTERS :          PAUMEN LEO

DEBOSSCHER MATHIEU

SpelerStandMinuut
Dumont Sven1-035
Dumont Sven2-072
Dumont Sven3-090

K. ESP. PELT

Maes Nick

Didden Ben

Aftrap van de wedstrijd - Johan schudt latere matchwinnaar Dumont de hand :

Drie – nul ! Een makkie zeker ?! Neen toch niet. Dumont (met zijn hattrick) en keeper Mertens van de thuisploeg bepaalden het overdreven resultaat ! Neerpelt begon wel goed met onmiddellijk een juist op tijd afgeblokte poging van Smolders (1’) en vervolgens een poging van Meus (5’)boven op de lat. De thuisploeg had meer balbezit, had meer drang naar voor , maar KSK Bree kon het, zoals vorig jaar, goed opvangen. De tegenprikken waren schaars maar zeker de moeite. Waar vorig jaar de pegel van Igor Daniels binnenvloog, knalde hij nu zijn vrije trap staalhard tegen de staander (7’).

Een van de sleutelmomenten uit de wedstrijd. Igor legt aan en de bal zal naast de kansloze Mertens op de paal belanden :

De rebound werd over geschoten. Het breiwerk was voor Neerpelt maar na voorbereidend werk van Vanhees was het Maes die verassend uithaalde! Maar nu stond de andere paal in de weg (15’)! De thuisploeg was dus meer dan verwittigd. Meus kwam dreigend opzetten (20’) en Creyns antwoordde te zwak na aangeven van Janssen (21’). Dumont moest dan maar het voorbeeld geven. Hensen stuurt Meus diep op rechts, zijn voorzet word door Dumont even mooi als zuiver (met links) afgewerkt : 1 – 0 (35’). Even schrikken en onmiddellijk kan Meus, alleen voor Forier, bijna verdubbelen (36’)….Rusten bij 1 – 0 maar het had ook echt anders kunnen zijn !

Berke moet Bram even afvoeren :

Met Joris Bollen in plaats van gekwetste Caramel (verrekking of scheurtje in hamstring), en Berben in plaats van Grossi , kon de achtervolging beginnen. De thuisploeg moest gas terug nemen. Berben testte (55’) voor het eerst Ben Mertens en gedurende een twintigtal minuten ging het gelijk op en neer zonder echte kansen.

Bram in duel met Smolders van Pelt :

Het keerpunt van de wedstrijd was deze keer de 70’ ! Bollen haalde schitterend uit maar de reflex van Mertens mocht gezien worden. Wonder bij wonder kon hij ook de rebound van Berben uit zijn doel ranselen……Dit had de 1 – 1 kunnen en mogen zijn !

Bert tracht de bakens voor Bree nog te verzetten. De nodige meeval ontbrak echter tegen Pelt.

Het was des te pijnlijker wanneer aan de andere kant , 72’, Dumont van een klein foutje van Janssen profiteert en onhoudbaar binnen knalt…. 2 – 0 !!! Over en uit ??? Neen ! Bollen opnieuw aan het kanon(80’) maar ook nu was Mertens de reddende engel. Dumont, de man van de match natuurlijk, antwoord met een voorzet van Smolders over (84’) te besluiten, maar kan in de 90’, opnieuw met links, de overdreven eindcijfers vastleggen !

Jente weet het niet meer. Driemaal kansloos op de schoten van Dumont !