K. BILZERSE WALTWILDER VV - K. SK BREE : 5 - 2:

K. BILZERZE WALTWILDER VV

Lambrechts, D’Ignazio, Oterporez, Swijgedouw, Geurts, Schoubs, Theunissen, Boateng (70’ Palaia), Ubachs, Odekerken (85’ Gelade), Cosemans

K.SK BREE

Forier Jente, Grobben Tom, Bloemen Martijn, Daniels Igor, Janssen Kevin, Daniels Istvan (55’ Bollen Joris), Craeghs Bert,  Berben Ruben, Creyns Steffe, Maes Nick, Grossi Domenico (55’ Vanhees Bram)

SCHEIDSRECHTER :       PUT BERT

LIJNRECHTERS :            FEYTONS KRIS

LENAERTS KENNETH

SpelerStandMinuut
 Boateng Gideon1-020
 Boateng Gideon2-045
 Maes Nick2-165
 Cosemans Ingmar3-166
 Oderkerken Paul4-176
 Palaia Lorenzo5-185
 Creyns Steffe5-288

K. BILZERZE WALTWILDER VV

K. SK BREE

Grobben Tom

Is het onbewust ? Is het omdat men nog zo jong is? Feit is dat na twee hoopvolle wedstrijden, met een sterke teamspirit, tegen sterke tegenstrevers, nu , tegen een zogezegde mindere god, alles overboord ging. Veel te plat, geen overtuiging! Een “het zal wel los lopen”-mentaliteit , plus een ongelooflijk arsenaal van “klote-goalen”, zorgden voor een triestige 5  - 2 score ! Af en toe waande men zich in “comedy-capers”! Van de 7 doelpunten waren er maar twee normale bij…… Het kan verkeren.

Het begon gezapig, aan een laag tempo, met alleen enkel zeer schuchtere pogingen van beide kanten. Pas in min 14’ was een echte doelpoging, zelfs een echt doelpunt. Kevin Janssen was centraal diep doorgegaan, kreeg de bal en werkt  af : 0 – 1 ! Helaas, de lijnrechter had buitenspel gezien….. jammer ! Odekerken reageerde : eerst met een vlakke center vanop links (15’), gepast in breedte gedoken en klem vast gepakt door Jente Forier.

Kevin Janssen in duel met spits Boateng :

Even later opnieuw van dat. Nu ging Odekerken knap buitenom, tot tegen de achterlijn, legde gepast terug en Boateng duwt aan eerste paal binnen. Mooi, normaal doelpunt  (1 – 0 in 20’)!  KSK Bree moet wachten tot min 35 om een eerste keer echt gevaarlijk te zijn. Grossi op rechts, vindt Berben voor doel en thuiskeeper moet in twee tijden redding brengen. In 43’ kan Steffe Creyns zich vrij draaien op een kleine ruimte , tegen de achterlijn, enkele meters van doel, maar keeper kan opnieuw  met grabbelwerk overeind blijven.

In plaats van koffie met de nodige herstelwerken, wordt het onverwacht 2 – 0 in 45’. Boateng kan zich doorzetten, mikt naar verste paal, zeker houdbaar, maar via de voet van een teruggekomen verdediger gaat bal knullig aan eerste paal binnen…..

Dat wordt een ander paar mouwen….

Ubachs kan in tweede helft een eerste kans afdwingen (57’). Hij soleert aan de linkerkant maar schiet voorlangs. Bert Craeghs reageert met een goed schot (58’), net naast en Grossi ziet een strakke voorzet afgeweerd met schouder en of hand , geen strafschop! Bree begint stilaan de juiste ingesteldheid te vinden. Kort op de bal, tempo omhoog !En ja , het geloof wordt aangewakkerd! Na voorbereiding door  Creyns kan Nick Maes in de kleine hoek afwerken. Lullig hoe bal en keeper in zijnet terecht komen…. Houdbaar maar 2 – 1 (65’) !!

Helaas…. In de herneming onmiddellijk, te snel,  prijs aan de andere kant. Cosemans, helemaal diep op links, geeft een verre, mislukte voorzet. De bal zwabbert over en langs Jente Forier, achter tegen binnenkant paal en binnen…. 3- 1(  66’) !

Goal nummer drie om gek van te worden….. iedereen, thuisvolk en bezoekers samen, konden het lachen niet laten. Nu zou terugkomen te veel gevraagd zijn….Wanneer Odekerken in 76’ er 4 – 1 van maakt, opnieuw via een speler van KSK Bree, is het stilaan goed geweest….. Neen, het kan niet op. Een bal wordt ontzet en via via en keeper Jente Forier incluis valt de te gekke 5 – 1 in het mandje (85’) ….. Wanneer Nick Maes in 88’ iets te ongewoon van de bal wordt gehouden, krijgen de bezoekers een pijnverzachter : penalty. Creyns werkt simpel af 5 – 2 !

“Good old” Pummy Bergholts, oud Anderlechtspeler en nog steeds jeugdtrainer in hart en nieren, een aandachtig toeschouwer, en sympathisant van beide ploegen, verwoordde het gebeuren vrij eenvoudig : op deze manier gaan jullie eruit !!!! Ik zie te weinig jongens die echt kapot zitten, die gras eten , die kwaad zijn…..

Sorry Pummy, vandaag had je gelijk, maar we weten dat deze jongens het ook op een andere manier kunnen. Hopelijk is dit de goede les geweest !