K.SK BREE - SC CITY PIRATES MERKSEM : 1 - 2:

K. SK BREE

Forier Jente, Grobben Tom, Bloemen Martijn(72’ Bauduin Johan), Daniels Igor, Janssen Kevin, Daniels Istvan, Craeghs Bert (80’ Bollen Joris), Vanhees Bram, Berben Ruben, Maes Nick (63’ Bloemen Glenn) , Grossi Domenico

SC CITY PIRATES MERKSEM

Ledent, Van Zantvoort, Flebus (61’ Delalieux), Seiffermans, Nesen (72’ Vissers), Verbiest, Van Dooren, Sabatti, Van Den Bogerd,(75’ Vanhaecht), El Jattari, Van Hove

SCHEIDSRECHTER :       CASTERMANS VINCENT

LIJNRECHTERS :            KURT MUSTAFA

PUT JOHAN

SpelerStandMinuut
 El Jattari Mohamed0-122
 Verbiest Spencer0-255
 Berben Ruben1-280

K. SK BREE

SC CITY PIRATES MERKSEM

38GDaniels Igor

Van Zandvoort Thomas

89GBloemen Glenn

Delalieux Stefan

Het scenario van de wedstrijd tegen Zware Leeuw was in de maak. Men kwam inderdaad weer achter… Men deed meer dan mee en creëerde zelfs kansen… en in een beklijvend slotoffensief zou men nog verdiend een punt thuis houden...hoopte men, verdiende men… maar het kwam er helaas niet…..

Bree begon goed met onmiddellijk twee hoekschoppen. Bert Craeghs kon de voorzet alleen maar “aaien” met het hoofd en bal ging naast. Aan de andere kant kon de snelle Nesen (8’) ontsnappen maar schoot voorlangs. Van Den Bogerd kon bij het uitverdedigen onderscheppen (9’) maar schoot onbesuisd over. Een verre cross vertrok vanop links tot aan de andere kant bij Tom Grobben (16’), even snel oprukken, en dan een ferm schot lossen dat maar nipt voorbij de verste paal ging. Even (20’) deed iedereen de ogen dicht….Van Dooren ging, met de twee voeten vooruit, in op Vanhees: men vreesde het ergste…helaas geen geel of rood, en gelukkig kon Bram na oplapwerk verder spelen. Het wekelijkse “niet te geloven” kwam dan aan de 22ste minuut. Een schot van rond de backlijn wordt afgeweerd en valt pardoes in de voeten van El Jattari, moederziel alleen, zo rond penalty punt…. Hij kan de hoek uitkiezen : 0 – 1 ! Bree deze keer niet in zak en as. Het trok regelmatig richting Ledent.

Grossi kan op rechts (28’) tot diep tegen de achterlijn gaan, verder richting doel opschuiven, terug leggen maar de ijverige Berben kan niet verder geraken dan de grijpgrage handen van bezoekende keeper. Ook Bram Vanhees kan (31’) een voorzet van Berben niet goed raken en tikt naast.  Bert Craeghs (34’) kan doorgaan tot een stuk binnen de grote rechthoek, iets aan de linkerkant, een flinke charge brengt hem uit evenwicht (geen penalty….), kan de bal toch nog afleggen maar Berben krijgt hem niet tegen de netten. Bree deed dus meer dan mee en het is pas in 40’ dat El Jattari nog een kans voor de bezoekers liet optekenen : Jente gaat keurig plat en pakt hem klemvast.

De tweede helft begint met een hoekschop voor de bezoekers, opnieuw keurig gepakt door Jente. In min 55 is het , opnieuw na hoekschop, wel prijs. De bal wordt eerst ontzet, maar Verbiest kan oppikken, even uitwijken en dan verschroeiend uithalen : 0 – 2 ! Ook nu toont de thuisploeg veerkracht. Bram komt juist tekort (60’) omdat Ledent tijdig uit zijn doel kwam. Gelegenheidskapitein Tom Grobben (Creyns was geschorst) stroopt de mouwen op en kan enkele hoekschoppen afdwingen. De inbreng van Glenn Bloemen is een verademing. De druk van de thuisploeg neemt toe, de ontsnappingspogingen aan de andere kant  biedt ook Merksem mogelijkheden. Zo schiet Van Zantvoort (75’) een goede mogelijkheid voorlangs, en is Jente Forier goed wakker (76’) om alleen, tegen drie aanvallers,  toch als winnaar uit de bus te komen. De aansluitingstreffer valt dan in 79’….een voorzet van Tom tot voorbij de tweede paal, controle door Glenn Bloemen, terug leggen naar Berben…. maar de bal gaat ongelukkig en ongelooflijk over ! De herkansing één minuut later is dan wel raak.  Igor in combinatie met Glenn, en nu kan Berben, dik verdiend, wel scoren 1 – 2 in 80’. Men gelooft er nu weer echt in.  De actie van Glenn Bloemen (85’) was meer dan de moeite. Vanop rechts kon hij tot diep tegen de kleine backlijn doordringen, zwenkt naar binnen en neergehaald…. Penalty dacht iedereen, of toch bijna iedereen. Scheidsrechter stond goed opgesteld en geeft gele kaart voor een “schwalbe” ! Nog een laatste poging van Berben (87’) en dan was het over en uit……

Zondag in Beerschot dan maar voor een stunt zorgen? Waarom niet ! In deze reeks kan alles.