KSKKoninklijke Sportkring Bree

K.SK.BREE - KVV VOSSELAAR : 2-1:
 
K.SK. BREE
 

Hermans Raf, Daniëls Igor, Bloemen Martijn, Grobben Tom, Roijakkers Niels, Grossi Domenico (80' Creyns Steffe), Caramel Marco, Verheyen Dennis, Vanbuel Niels, Hegic Muamer (57' Daniëls Istvan), Slechten Pieter-Jan (65' Bloemen Jelle) 

K. VV VOSSELAAR
 

Smeyers Joris, Defossez Yannick, Keersmaekers Lander, Hofmans Roel, Peeraer Wesley (76' Smits Seppe), Gorris Tim, Jansen Glenn (88' Hermans Dominic), Hannes Raf, Thys Jonas (72' Maes Wout), Havermans Nick, Loyens Gunther 

  

SCHEIDSRECHTER : PIRARD QUENTIN (15)
ASSISTENTEN: LUCAS THOMAS (8) en CLECRKX KLASS (2)
 
DOELPUNTEN
 

    Minuut  

Stand

SPELER

  35 

1 - 0

Hegic Muamer

 66

2 - 0

Vanbuel Niels

 78

2 - 1

Smits Seppe

 

KAARTEN
 

K. SK. BREE

              K. VV VOSSELAAR                

Min.

Kaart

SPELER

Min.

Kaart

SPELER

60

R

Caramel Marco

20

G

Peeraer Wesly

63

G

Roijakkers Niels

56

G

Hofmans Roel

   

60

G

Defgossez Yannick

   

61

G

Havermans Nick

 

VERSLAG
 
 

Zo, die start is genomen : de eerste wedstrijd met een digitaal wedstrijdblad , historisch !! Waar in het kort verleden de openingswedstrijden bovendien altijd verloren werden, was het deze keer iets anders : een thuisoverwinning…..  maar dan niet zonder slag of stoot. Berben moest in de laatste minuut van de opwarming reeds afhaken….dikke enkel….een slecht voorteken ? Jelle Bloemen werd nog opgevist om op bank plaats te nemen !

De thuisploeg begon erg moeizaam. Een poging van Peeraer (Raf redt met voet), een bedrijvige Jansen (voorlangs), een schot van Hannes (over) waren meer dan opwarmingsoefeningen. Pas in 13’ kan een uitval van Grossi voor tegengewicht zorgen.

Het liep stroef en Jansen kan (min 20) opnieuw voor meer dan gevaar zorgen : Verheyen brengt gelukkig redding. Het evenwicht wordt hersteld ! Grobben en Slechten vanop rechts (25’), maar de bal gaat voor het doel door. Opnieuw een voorzet van Slechten (29’), maar de poging van Grossi wordt afgeblokt ! Hegic glipt dan voorbij de laatste lijn maar zijn poging (30’), alleen door, kan niet afgewerkt worden. In de 35’ is het dan zo ver : een mooie solo van Pieter Jan Slechten wordt door “Mon”, Hegic Muamer, afgewerkt : 1 – 0 ! Het blijft niet hoogstaand , wel levendig ! Zo kan Jansen eens temeer dreigen, maar hij schiet opnieuw voorlangs (36’). Niels Vanbuel krijgt dan de beste mogelijkheid (38’), hij maakt helaas de verkeerde keuze, en weg kans ! De eerste helft wordt dan besloten met een actie van Grossi, maar zijn strakke voorzet is iets te hoog voor de inkomende Pieter Jan Slechten. Koffie ! Lekker bij een voorsprong !

De tweede helft is zonder noemenswaardige feiten tot min 60’ !!! Een tackle van Marco Caramel, stevig, wordt gevolgd door een duw van Defossez. Actie – reactie en Marco Caramel duwt stevig terug :Defossez krijgt geel, Caramel krijgt rood…. Voor een neutrale toeschouwer moeilijk om te begrijpen maar de thuisploeg moet nog een half uur met tien verder……Opvangen is de boodschap ! Jansen doet nogmaals zijn ding (65’), maar Peeraer schiet voorlangs. Grossi kan gepast uitbreken (66’) en Vanbuel rondt op zijn manier af : 2 – 0 ! Een boost voor de overblijvende 10 strijders. De bezoekers hebben dan niets meer te verliezen en zetten alles op alles…..het wordt pompen of verzuipen!

69’ : Janssen schiet vanuit kleine hoek te simpel naast

75’ : Janssen doet Slechten tot twee maal toe zwarte sneeuw zijn maar mist eens te meer een goed kans

78’ : Maes kan vanachter Igor Daniels ontsnappen, kogelt tegen de verste paal en Smits kan (verdiend) minderen : 2 – 1 !

80’ : Smits schiet hard maar recht op doelman Hermans

82’ : Bloemen Martijn verliest zijn kopbalduel en Smits en Hannes kunnen kiezen maar verkwanselen beiden de opgelegd kans

86’ : knap schot ,van dichtbij, door Havermans, maar dan is Hermans op zijn best…..

88’ : Hermans in de voeten van ik weet niet wie…..het wordt steeds spannender …..

89’ : Raf pareert een flink schot en de rebound wordt onbegrijpelijk gemist……

Het was dus keihard werken maar de tien knokkers (eigenlijk maar 9 want Jelle Bloemen kon na een botsing nog amper lopen), werden dus beloond voor het hard labeur. De bezoekers hadden het aan zichzelf en aan Raf Hermans te danken dat ze geen punt meepakten……

Nu woensdag naar Leopoldsburg en zaterdag naar Neerpelt : drukke dagen !

Voetbal een feest ????