KSKKoninklijke Sportkring Bree

K.ESP NEERPELT-KSK.BREE : 1-1:
K. ESP. NEERPELT
 
Mertens, Palmans Carlo, Ziriouhi, Meeus, Smolders, Vandebroek Niels (82’Plessers Sander), Goossens, Janssen, Vandebroek Jasper, Palmans Kris, Daniels 
 
K. SK. BREE
 
Hermans Raf, Grobben Tom, Bloemen Martijn, Roijakkers Niels, Daniels Igor, Caramel Marco, Verheyen Dennis, Slechten Pieter-Jan (89’ Cardeynaels Lars), Vanbuel Niels, Grossi Domenico (75’ Daniels Istvan), Creyns Steffe (60’ Berben Ruben)
 
 
 
SCHEIDSRECHTER : Braem Ken (16)
ASSISTENTEN        : Mentens Hubert (3) en Paumen Leo (7)

 

DOELPUNTEN 
 

Minuut

 Stand

            SPELER            

14

1 - 0

Palmans Kris

38

1 - 1

Daniëls Igor 

 

KAARTEN
 

K. ESP. NEERPELT        

K.SK. BREE      

Min.

Kaart

SPELER

Min.

 Kaart

    SPELER      

 

  

 

68

G

Berben Ruben

 

 

 

84

G

Creyns Steffe 

 

VERSLAG

 

Drie wedstrijden in zeven dagen, waaronder gezondheidswandelingen (sic..) naar Leopoldsburg en Neerpelt, chapeau voor de instelling van de mannen. Met de gekende gedrevenheid enerzijds de bekerblaam tegen Neerpelt uitwissen, en anderzijds het jonge, dartele (ook frissere) geweld van Neerpelt een halt toeroepen, je moet het maar doen.

Het was dus voornamelijk controlevoetbal zodat de echte voetballiefhebbers een beetje op hun honger bleven zitten. De twee prachtige doelpunten waren anderzijds om van te snoepen. Het was in de 14’ dat Kris Palmans, in een reflex, een controle op rand van de backlijn, onmiddellijk verlengde met een prachtige lob over doelman Hermans. Men  moet het zien, met moet het doen, en men moet dan ook dat tikje meeval hebben : wel mooi ! Bree reageerde met een goede vrije trap van Daniels, in hoekschop geweerd door Mertens (15’), en een combinatie Berben-Verheyen die door een attente Mertens ongedaan werd gemaakt (16’). Kris Palmans schoot nipt voorlangs (20’)  maar de kans was voor KSK Bree. In 22’ vond Creyns met een gepaste vrij trap het hoofd van PJ Slechten, maar deze kopte nipt naast. Ziriouhi dacht het nummertje van Kris Palmans na te doen, maar zijn lob kwam van te ver en Hermans kon simpel te plukken.

Het doelpunt viel dan in min 38. Igor was mee ingeschoven en zijn raket van enkele meters buiten de backlijn, was enig mooi en onhoudbaar :  1 – 1 !  Het schotje van Meeus (43’) kon er niet aan komen ruiken en werd door Hermans simpel gepakt !

De tweede helft was natuurlijk andere koek. De brandstoftank  bij KSK Bree raakte leeg, de thuisploeg wilde absoluut de drie punten….Bree kon nog zelden aan doel komen en we noteren enkel een kopbal van Verheyen (50’), over, en een poging van Slechten (85’) die niet ver genoeg droeg….. De thuisploeg probeerde de muur te slopen, kreeg enkele vrije trappen en hoekschoppen, maar kon nooit “de kans” versieren….. Dood moe, stik kapot, maar met veel voldoening konden de groen-witten hun Engelse week afsluiten…

In de tribune zat bovendien schoon volk om te supporteren : Bauduin, Lemmens, Bloemen Martijn, Jelle en Glen, Thissen, Hegic…..