KSKKoninklijke Sportkring Bree

K. SK BREE - K. FC ZWARTE LEEUW : 2-0:
 
 
K.SK BREE
 
Hermans Raf, Grobben Tom, Berben Ruben (46’ Daniels Istvan), Roijakkers Niels, Daniels Igor, Caramel Marco, Slechten Pieter-Jan, Vanbuel Niels, Creyns Steffe (84’ Vaesen Jordi) , Lemmens Gert, Grossi Domenico (90’ Hegic Mumamer)
  
K. FC. ZWARTE LEEUW
 
Hendrickx, Daemen, Rombouts, Hassounfi (72’ Van Der Heijden),  De Jongh, Adriaenssen, Thijssen, Laureyssen, Weygten, Haieremans, Soffers
   
SCHEIDSRECHTER : CRUL TIMOTHY (24) 
ASSISTENTEN :  LENAERTS KENNETH (8) en MARTENS BENNY (11)

 

DOELPUNTEN 
 

Speler

Stand

Minuut

Tom Grobben

  1-0  

21

Steffe Creyns

2-0

65

 

KAARTEN
 

K. SK BREE

K. FC ZWARTE LEEUW

Min.

Kaart

SPELER

Min.

 Kaart

SPELER

57

  G  

 Daniels Istvan

54

G

Hassounfi Brahim

81

 G 

Marco Caramel

 64 

G

Hendrickx Robin 

 

VERSLAG

  

Nog als enigste ploeg van de reeks met status : “ongeslagen”….. Hoe langer het duurt, hoe korter bij de nederlaag natuurlijk.….Het was een moedig Bree dat het nog even uitgesteld heeft ! Zwarte Leeuw voetbalde gewoon beter, had meer balbezit, maar……… als we ondanks dit de kansen bijeen tellen, en de efficiëntie in rekening brengen….. spijtig voor de bezoekers…. maar KSK Bree kon niet onverdiend de punten thuis houden.

Zwarte Leeuw begon goed. Het kon via Soffers de eerste kans afdwingen (10’), in de korte hoek naast …en was dicht bij de 1–0 maar Soffers trapte de vrije trap op de lat (12’) . Het was 20’ een richtingsvoetbal…. Sorry maar dan. Vanbuel kwam vanop links... dreigde om te trappen, éénmaal, tweemaal en gaf dan lateraal aan de mee opgekomen Grobben… een prachtig schot met volle kracht : onhoudbaar 1-0  !!! Heerlijk !! Tom had de smaak te pakken want hij kon even later diep gaan tot tegen de uitlijn maar Grossi was juist niet goed genoeg gevolgd om af te werken….Rijkevorsel bleef de betere ploeg maar Hairemans kon zijn solo (38’) niet afronden en schoot voorlangs. Bree was de mindere maar moest op 2–0 komen. Na hoekschot besloot Tom Grobben (opnieuw hij) tegen de deklat en de hierop volgende scrimmage werd tot driemaal toe van de lijn gehaald….

Soffers vond opnieuw de deklat (42’) en Raf kon vervolgens in hoekschop werken…..

Wat zou de tweede helft brengen : K.SK Bree met 1–0 voorsprong en wind tegen….spannend ???

Een poging van Thijssen (50’), een schotje van Hairemans (55’), een solo van Hairemans (60’)…. Niet echt om van wakker te liggen. Vanbuel kan dan echt ontsnappen (65’), komt alleen voor doel, buiten de grote rechthoek, wordt door Hendrickx getorpedeerd…… geel voor de keeper en een vrije trap… dat is alles.

Creyns denkt er anders over en trapt de vrije trap netjes binnen de kruising : 2–0 ! Oef, men verwachtte anders, maar de mindere ploeg staat royaal op voorsprong. Grossi ontsnapt (66’) maar zijn voorzet wordt door Pieter-Jan niet afgemaakt en de rebound van Vanbuel wordt in hoekschop verwerkt... Zwarte Leeuw verwerft meer balbezit, doet de thuisploeg zweten en achter de bal  lopen….. maar echte kansen....neen !!!

Steffe kan op tegenaanval (79’) Istvan afzonderen, maar het resultaat blijft onveranderd. Ook Vanbuel komt alleen voor Hendrickx maar diens grote voeten kunnen  helaas verder onheil voorkomen.

Besluit : een betere ploeg (tot aan de backlijn) kan niet winnen van een stevig blok dat onwaarschijnlijk efficiënt is……. 

KSK Bree blijft nog steeds ongeslagen en kan zich opmaken voor de verplaatsing naar Merksem aanstaande zondag.  

De Breese Doelpuntenmakers (Tom en Steffe) in actie :