KSKKoninklijke Sportkring Bree

K.SK.BREE - KVK TIENEN : 0 - 3:
 
K. SK. BREE

Hermans Raf, Reyskens Jasper (72’ Roijackers Niels), Bloemen Martijn, Daniels Igor, Vaesen Jordi, Caramel Marco, Verheyen Dennis, Berben Ruben, Slechten Pieter-Jan (58’ Creyns Steffe), Vanbuel Niels, Grossi Domenico (73’ Hegic Muamer)

 

KVK TIENEN

 

De Wolf, Renson, Kempeneers, Peeters, Roosbeek, De Silva Valdebenito Maki, Cosse (70’ Chaoui), Singhn, Willems, Nijs (72’Grancea), Conard (60’ Kasmi)

 

SCHEIDSRECHTER : VERSLYCKEN YVES

 

LIJNRECHTERS : JANNIS DIETER en  PALMANS SANDER

 

DOELPUNTEN 
 

                    SPELER                      

 Stand

 Minuut

Nijs Jeroen

0 - 1

40

Cosse Maxime

0 - 2

50

Kempeneers Pieter

0 - 3

56

 

KAARTEN
 

K.SK. BREE  

KVK TIENEN

Min.

Kaart

SPELER

Min.

 Kaart

    SPELER      

82

G

Dennis Verheyen

 

 

 


VERSLAG


Jasper Reykens, een jonge rasechte Breënaar, heeft zich zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van KSK Bree.  Een eerste keer starten, in plaats van geschorste Tom Grobben, onmiddellijk tegen de beste ploeg van de reeks, met veel ambiance, met veel spanning, met politie en stewards....het zal nog wel even nazinderen.

Eerste helft - Bree biedt nog serieus weerwerk. Hier gaat Dennis in duel met een Tiense middenvelder :


De droge 0–3 cijfers zijn dan minder plezant. Maar meer zat er niet in tegen een toch wel imponerend KVK Tienen. Deze jonge bezoekende ploeg dreef zelf het tempo constant omhoog, probeerde al voetballend de zaken op te lossen, en bleef een aanhoudende dreiging. De thuisploeg verdedigde moedig, probeerde tegen te prikken, maar was blij om met de 0–0 naar de koffie te kunnen. Helaas! Juist voor de rust, een bezoekende aanval werd geneutraliseerd juist binnen de eigen rechthoek...... men kon rustig uitverdedigen, maar de anders zo balvaste Igor Daniels gaf Jeroen Nijs zomaar de bal cadeau en Hermans stond er bij en keek er na : 0–1 (40’)

De 0-1 is een feit. Bree trapt terug af en wil de situatie nog rechtzetten :

 

Even rusten, op adem komen, de tweede adem zoeken en dan de beuk erin .... dat hoopte men althans.....

Corner voor Bree, maar zonder resultaat.... :

 

Cosse Maxime dacht er anders over en met zijn linker deponeerde hij de bal, vanop de rand van de grote rechthoek, mooi onder in de benedenhoek: 0–2 in 50’. KSK Bree is al enkele keren vanuit een achterstand teruggekomen….. zou het  ook tegen dit KVK Tienen kunnen ? Neen, want toen de nog aangeslagen Igor Daniels te simpel de bal verspeelde aan Kempeneers, werd het 0–3 (56’) en kon het feest echt beginnen bij de bezoekers. Gelukkig geen baldadigheden, maar de gekke dingen van een groep die samen de overwinning viert.

 Met de inbreng van Muamer Hegic wil men met een extra aanvallende kracht de bakens nog verzetten. Tienen blijkt echter te sterk te zijn :

 

KSK Bree mag niet te lang treuren. Men verloor van een betere ploeg. Zondag , opnieuw thuis, tegen de andere titelkandidaat  Leopoldsburg ,kan men weer het echte KSK Bree laten zien !