KSKKoninklijke Sportkring Bree

K.SK BREE - KESK LEOPOLDSBURG : 1 - 4:
 
K. SK. BREE


Hermans Raf, Grobben Tom (68’ Roijakkers Niels), Bloemen Martijn, Daniels Igor, Vaesen Jordi, Caramel Marco, Verheyen Dennis (68’ Grossi Domenico), Berben Ruben (80’ Reyskens Jasper), Slechten Pieter-Jan, Vanbuel Niels, Creyns Steffe  


KESK LEOPOLDSBURG


Frederix, Dekkers, Hensen, Daniels, Vaes, Ven (88’ Kayademir), Stieners, Eren, Krouchi (87’ Vanhees), Gueroui, Appeltans (86’ Vankrunkelsven)

 

SCHEIDSRECHTER : CELIS ROBBY

 

LIJNRECHTERS : FEYTONS KRIS en VAN DEN BROECK LIEBOUD

 

DOELPUNTEN 
 

                    SPELER                      

 Stand

 Minuut

Dekkers Ton

0 - 1

51

Appeltans Jeroen

0 - 2

60

Ven Alan

0 - 3

62

Vanbeul Niels

1 - 3

70

Stieners Koen

1 - 4

73

 

 

KAARTEN
 

K.SK. BREE  

KESK LEOPOLDSBURG

Min.

Kaart

SPELER

Min.

 Kaart

    SPELER      

86

G

Daniels Igor

 56

Eren Yussef

 

 

VERSLAG

 

De 0 – 0  ruststand was gevleid voor de bezoekers. De eindstand  1 – 4 lichtjes overdreven…..

Donkere wolken boven het stadion in Bree bij de aftrap - Een voorteken ?

 

KSK Bree begon inderdaad overtuigend.  Ruben Berben ging gepast zijn kans in min 2 , maar zijn schot werd afgeweerd in hoekschop. Iedereen juichte vervolgens maar de kopbal, na indraaiende hoekschop van Daniels, zat in buitenkant net….De actie van Pieter-Jan Slechten (min 5) leverde opnieuw een hoekschop op….en dan kon Leopoldsburg langzaam maar zeker het evenwicht herstellen. Een genietbare, stevige partij voetbal werd opgedist.

Eerste helft : Een heet standje voor het doel van Leopoldsburg. Bree vergeet echter af te werken....Eren (14’) mikte goed onder in de hoek, maar Hermans lag tijdig plat. Ven's kopbal (15’)  ging voorlangs en de schoten van eerste Creyns (afgeweerd) en het schot van Berben  (20’) werd vervolgens door Frederix in twee tijden gestopt. Een hoog schot van Krouchi werd door Hermans geplukt (25’) en aan de andere kant had de thuisploeg echt pech. Fout op Creyns, juist op zijrand van de grote rechthoek( 26’). Igor trapte gemeten op het  hoofd van Verheyen, maar de bal ging via deklat over…. Jammer ! Het schot van Grobben (29’) op aangeven van Creyns, werd afgeblokt (met arm ???) maar leverde geen strafschop op. De solo van Vanbuel (37’) droeg niet ver genoeg en de koffie was er sneller dan verwacht : het was dus  een genietbare eerste helft geweest .

Trainers Sven Geyens zag een goede eerste helft van zijn team ....

 

Balverlies van PJ Slechten (50’) gaf Stieners de eerste kans van de tweede helft, hij besloot in handen van Hermans. Nog niet goed bekomen of een verre voorzet vanop rechts ging het doel ver voorbij, werd binnengehouden en terug voor doel gebracht waar Ton Dekkers eenvoudig binnenduwde  0 - 1.

Vanbuel antwoorde met een vlam (52’), maar zijn schot zeilde juist over de winkelhaak weg. Opnieuw echte pech voor de thuisploeg wanneer aan verre voorzet vanop rechts, door Creyns tegen de buitenkant van de paal gekopt werd. Dan voerde Eren een knap nummertje op (55’) maar zijn inzenden kon door Vaesen ontzet worden. Marco Caramel ging diep door op rechts (57’) maar kwam niet verder dan een hoekschop.

Koude douche aan de andere kant. Een bal kan niet goed ontzet worden en Appeltans schiet van op de grote rechthoek keurig in de hoek binnen : 0 – 2 in 60 ‘ ! Amper bekomen of Ven kan dom balverlies afstraffen na de terug-legger van Stieners (62’ 0 – 3). Het ging te snel en het sneed de benen af….. Toch nog even hoop wanneer Vanbuel (70’) er 1 – 3 van maakt na hoekschop van Grossi. Bree neemt risico’s maar wanneer Stieners in 73’ de overdreven 1 – 4 tegen de netten prikt is de wedstrijd natuurlijk gespeeld.