KSKKoninklijke Sportkring Bree

K.FC.St. LENAARTS - K.SK BREE : 3 - 0:

 

K.FC.ST LENAARTS


Kustermans, Van De Brul, Verheyen, Van Den Broeck, Ebobo (84’ Marien), Baert (70’ Boeykens), Jaspers, Gul, Meseure, Verlinden, Lambrechts (90’ Hofmans


K. SK. BREE


Hermans Raf, Grobben Tom, Daniels Igor, Bloemen Martijn, Caramel Marco, Verheyen Dennis , Slechten Pieter-Jan, Vanbuel Niels (67’ Hegic Muamer), Grossi Domenico, Creyns Steffe,  Berben Ruben (67’ Bloemen Jelle)

 

SCHEIDSRECHTER :       Hambrouck Anthony

 

LIJNRECHTERS :              Raymaekers Mirko 

                                              Jeunen Erwin

 

DOELPUNTEN 
 

                    SPELER                      

 Stand

 Minuut

Jaspers Joris

1 - 0

58

Meseure Jamie

2 - 0

85

Lambrechts Jens

3 - 0

86

 

KAARTEN
 

K.FC.ST LENAARTS

K.SK. BREE  

Min.

Kaart

SPELER

Min.

 Kaart

    SPELER      

60

G

Baert Robin

 36

G

Grossi Domenico

 75

G

Ebobo Junior 

 74

G

Daniëls Igor

 

VERSLAG

  

Het mooie verzorgde gras van St.-Lenaerts was deze keer een omgeploegde akker ! De reserven hadden de dag voordien in de regen geploeterd….Het zou dus een zware karwei worden, maar dat was natuurlijk voor beide ploegen zo !

Feit is dat KSK Bree nooit aan voetballen toekwam, te snel en te veel de lange bal hanteerde en geen moment de torens van St. Lenaerts achterin kon verschalken.

Het begon nochtans op de goede manier. Gedurende twintig minuten ging het gezellig en degelijk op en neer. Wel geen echte kansen maar  het was zondermeer aangenaam om volgen. De nieuwkomer, Ebobo, een grote zwarte jongen , deed zich op een positieve manier opmerken maar leverde geen grote kansen of problemen op.

Een goede schietkans voor Creyns (36’), hoog over, een gele kaart voor Grossi ( die naar de rode kleur overhelde 36’), een obstructie fout met een onrechtstreekse vrijetrap binnen de backlijn van KSK Bree (40’), afgeweerd in hoekschop, en de pogingen van Creyns en Vanbuel, telkens na hoekschop (41’ en 42’) waren de hoogtepunten. Rusten bij een terechte gelijke stand.

De tweede helft begon met een kans voor Ebobo. Hij raakte Igor kwijt maar de kans ging hoog over.

Verheyen vond Vanbuel (55’), hoek iets te scherp en hoekschop. Meseure stelde Hermans op de proef (57’) , geen probleem. Wel een probleem in min 58. Dezelfde Meseure trekt twee verdedigers naar de buitenkant, speelt slim middendoor, Jaspers komt alleen voor Hermans, die kan afweren maar in de hier opvolgende fase verkijkt zich Hermans zodat Jaspers met behulp van Ebobo,  de 1 – 0 kan netten.

Bree antwoordt met een vrije trap van Creyns (64’), nipt naast. Veel goede wil ten spijt, met twee verse krachten in de frontlijn, met nog meer risico van achter,…..gaf als resultaat wel 8 hoekschoppen (tegen eentje voor de thuisploeg), maar geen doelpunt….De vermoeiheid liet zich voelen, de tegenprikken van de thuisploeg steeds scherper, en de 2 – 0 was meer te verwachten dan de gelijkmaker. Zo geschiedde ook .

In de laatste vijf minuten scoorden ze zelfs nog twee keer zodat een toch wel overdreven eindstand op het scorebord kwam.

Zondag (14u30), de derby in Vlijtingen….. De mouwen opstropen zal ook hier de boodschap zijn !!!!