KSKKoninklijke Sportkring Bree

K. FC ZWARTE LEEUW - K.SK BREE : 4 - 0 :

 

K. FC ZWARTE LEEUW


Hendrickx, Rombouts, Vertommen, Hassounfi (58’ De Jongh), Adriaensen, Van Kruijssen, Thijssen, Mathieu (82’ Daemen), Lauryssen, Weyten, Hairemans (67’ Soffers).

  

K. SK. BREE


Hermans Raf, Daniels Igor, Bauduin Johan, Grobbben Tom, Caramel Marco (85’ Cardeynaels Lars), Verheyen Dennis, Vanbuel Niels, Bloemen Jelle, Bloemen Martijn, Slechten-Pieter Jan, Creyns Steffe (70’ Hegic Muamer)

  

SCHEIDSRECHTER :       CLAES GLENN

 

LIJNRECHTERS :          SENEELS ERIK

                                     VAN HOVE JOS

 

DOELPUNTEN 
 

                                     SPELER                                        

 Stand

 Minuut

Van Kruijssen Jelle

1 - 0

28

Van Kruijssen Jelle

2 - 0

41

Thijssen Mike

3 - 0

79

Thijssen Mike

4 - 0

86

 

KAARTEN
 

K. FC ZWARTE LEEUW

K.SK. BREE

Min.

Kaart

SPELER 

Min.

 Kaart

  SPELER 

22

G

Mathieu Thomas

41

G

Bloemen Martijn

 

 

 

65

G

Verheyen Dennis

 

VERSLAG


 

De uitslag is zwaar, te zwaar! De omstandigheden zaten deze keer niet echt mee. Zwarte Leeuw won, over het geheel beschouwd, verdiend. Maar cijfers zeggen niet alles. Het begon als een degelijke pot voetbal tussen twee evenwaardige ploegen, die elkaar goed controleerden. Martijn Bloemen moest (10’) een eerste keer zijn doelman bijstaan en vrij rustig de bal voor de lijn ontzetten. Ook het schot van Adriaensen (14’) was het vermelden waard (hoekschop). Aan de andere kant werd een solerende Creyns (15’) foutief gestopt tegen de zijlijn, maar de vrije trap leverde niets op. Een vrije trap van Creyns (18’), in hoekschop gewerkt, kwam na het wegwerken voor de voeten van Jelle bloemen, maar zijn pegel ging, van juist buiten de backlijn,  nipt naast. De poging via Bauduin en Jelle Bloemen werd foutief afgeblokt (geel voor Mathieu), maar ook deze vrije trap ging voorlangs (20’). Dan het eerste ongelukkige voorval. 

Keeper (trainer?) Hermans brengt de bal heel ongelukkig terug in het veld tot bij de bezette Grobben. Een opzittend Zwarte Leeuw kan via twee passen het balverlies omzetten in een doelpunt. Van Kruijssen, scoorde simpel : 1 – 0 in 28’. KSK Bree reageert via twee hoekschoppen (32’), en Zwarte Leeuw (38’) schiet via Weyten een vrije trap recht op Hermans.


Van Kruijssen (9) van Zwarte Leeuw breekt door en verslaat keeper Hermans :  1 - 0

 

 

 

Even later is Raf wel succesvol met een goede parade op het schot van Van Kruijssen :

 

  

Dan het twee ongelukje. Scheidsrechter Claes, heel ijverig, fluit de ganse wedstrijd liever iets te veel dan te weinig. Zo ook in 41’ wanneer een vrijstaande Martijn Bloemen, op rand van eigen backlijn, de bal heel even met de arm beroert…..penalty. Topschutter Van Kruijssen poeiert hem hard in de hoek : 2 – 0 ! 

KSK Bree begint nog met goede moed aan de tweede helft. Verheyen (48’) test Hendrickx , maar  die gaat goed plat . Wanneer Hermans een hoge bal verkeerd inschat (49’) is het even bibberen, maar gelukkig zonder gevolg. Igor Daniels trekt aan de kar en een ijverig KSK Bree geeft zich niet gewonnen. De kansen komen echter aan de andere kant. Vanuit een klein hoek knalt Van Kruijjsen  over (55’) en lobt Thijssen (61’) over. De actie Verheyen – Vanbuel (62’) strandt op de keeper. Vertommen laat een goede mogelijkheid liggen(71’), maar wanneer Van Kruijssen in 79’ op links kan uitbreken, geeft hij gepast terug en Thijssen scoort simpel  (3 – 0)!


De 3-0 is een feit :

 

De kelk passeert dan  in 86’ bij Johan Bauduin . De bal komt  ongelukkig tegen de arm (maakt geen beweging), en ook nu een strafschot : Deze keer Thijssen : 4 – 0 . 

 

Thijssen maakt zich op voor zijn strafschop (minuut 86)  :

 

 

en laat Raf kansloos :

 

 

In deze reeks hoort het er allemaal bij…. 

Nu eerst een zondag rust en dan thuis tegen Merksem de draad weer oppikken tegen een andere kopploeg…. Toeschouwers kunnen maar genieten….