KSKKoninklijke Sportkring Bree

K. SK BREE - L. LYRA TSV : 1-0:

  

K. SK BREE

 

Forier Jente, Grobben Tom, Bauduin Johan, Daniels Igor, Janssen Kevin, Bollen Joris (65’ Daniels Istvan), Craeghs Bert, Vanhees Bram (73’ Cardynaels Lars) , Berben Ruben, Creyns Steffe , Maes Nick (46’ Grossi Domenico)

  

K. LYRA TSV

   

Tanghe, Obbers (73’ Verbruggen), Blommaerts, Balbi, Verbert, Lambreghts (77’ Van Hove), Schaessens, Van Parys, Janssens (83’ Vos), Van den Brande, Ory

  

SCHEIDSRECHTER :       LUCAS THOMAS

LIJNRECHTERS :          UMANS ANTOON

                                   VANHEUSDEN DAVY

 

DOELPUNTEN 
   
SpelerStandMinuut
Janssen Kevin1-023
 
 
 
KAARTEN
 

K. SK BREE

K. LYRA TSV

Min.

Kaart

SPELER 

Min.

 Kaart

  SPELER 

32GBauduin Johan

90 

 G

Van Parys Yannis 

63G Bollen Joris

 

 

 

89G Cardeynaels Lars

 

 

 

 

VERSLAG
 
 

Eindelijk ! De jonge groep heeft even moeten wachten op de eerste broodnodige punten. De manier waarop is voor verbetering vatbaar, maar de eerste en belangrijke punten zijn binnen! Het eerste doelpunt van de competitie is gescoord, de eerste “nul” is gehouden, de cognac kan bovengehaald worden (eerste ploeg, reserven en prov juniors wonnen alle drie)…..iedereen gelukkig!

De bezoekers begonnen nochtans het beste! Jente Forier moest tweemaal naar zijn rechter benedenhoek. In min 3’ op poging van Obbers, en in min 8 deed hij het nog eens over. Goed opgewarmd is blijkbaar altijd een voordeel ! Lambreghts kogelde (16’) onbesuisd over en het was wachten tot min 19’ wanneer KSK Bree voor het eerst echt kon dreigen. De aanval via Creyns en Vanhees werd dubieus afgestopt : wel hoekschop maar geen strafschop!

 

Igor en Bert hebben de handen vol met Schaessens van Lyra :

 

 

In de 21’ was het dan kermis ! Kevin Janssen, deze keer centraal langs Bauduin in verdediging, kon in snelheid, recht door het midden, uitbreken. Zijn loeier, van even buiten de grote rechthoek, was onhoudbaar en 1 – 0 !

 

Na 201 minuten in deze competitie kan Bree eindelijk juichen. Het doelpunt van Kevin was overheerlijk !

 

 

De thuisploeg ging door en een aanval over links bereikte Berben : helaas afgeblokt en geen 2 – 0 ! Lyra kwam weer in de wedstrijd ! De vrije trap van Janssens (32’) was voor Forier een simpele plukbal, en de kogel van Verbert (35’) leverde een hoekschop op. Lambreghts knalde een meer dan doelrijpe kans langs de verste paal naast (39’)…  KSK Bree kon alleen een poging via een counter Berben-Vanhees hier tegenover stellen. Rusten met een voorsprong : heerlijk !

 

Joris wint voor Bree één van de weinige kopduels op het middenveld :

 

Lyra herbegon goed met twee hoekschoppen. De hoge torens konden echter niet voor de juiste  oplossing zorgen. Een tegenprik via een verre cross van Grossi  tot bij Vanhees werd hoog over besloten. (57’). Vos poeierde aan de andere kant in het zijnet (58’) en  Obbers kon ontsnappen maar besloot van te ver over (60’).

Bree kreeg het moeilijk… Lambreghts schiet voorlangs (61’) en voor de rest liet Forier zien uit het goede hout gesneden te zijn.

 

Joris maakt plaats voor Istvan die een zeer verdienstelijke invalbeurt liet optekenen :

 

 

Trainer Geyens stuurt bij. Bree zal zijn voorsprong niet meer uit handen geven ....

 

Lyra werd moe… Craeghs haalt iets te zwak uit (80’) en Berben kan een geschenk van Tanghe niet benutten. De strijd was gestreden. Bree was de gelukkigste van twee ploegen die het van hard werken moesten hebben. Lyra kon zijn suprematie in de lucht niet verzilveren en de thuisploeg had aan meer inzet dan voetballend vermogen, voldoende om de punten (licht gevleid) thuis te houden. Drie punten was echter het enigste wat telde… nu kan men aan de rest gaan verder werken !