KSKKoninklijke Sportkring Bree

KFC DUFFEL - K.SK BREE : 3-4:

 

KFC DUFFEL

  

Verschueren, Vanderheyden, Verachtert, Van Den Brande, Huygen, Raeymaeckers (58’ Van Beurden), Spreutels, Sulaiman, Van Asten (25’ Rijmemans), Mariën, Gloub

    

K.SK BREE

 

Forier Jente, Grobben Tom, Bloemen Martijn, Daniels Igor, Janssen Kevin, Craeghs Bert (81’ Muyshondt Siebe), Daniels Istvan, Berben Ruben (70’ Vanhees Bram), Creyns Steffe, Grossi Domenico, Maes Nick (82’ Reyskens Jasper)

  

SCHEIDSRECHTER :       DE CREMER WESLI

LIJNRECHTERS :            DE GIER JOHAN

                                       VAN MEIR EDDY

 

DOELPUNTEN 
   
SpelerStandMinuut
 Maes Nick0-16
 Creyns Steffe0-213
 Grossi Domenico0-319
 Rijmenans Jorn1-338
 Maes Nick1-447
 Marien Gianni2-480
 Sulaiman Shabi3-487
 
 
 
 
KAARTEN
 

K. FC DUFFEL

K. SK BREE

Min.

Kaart

SPELER 

Min.

 Kaart

  SPELER 

57GGloub Mourad

42

G

Creyns Steffe

82GRijmenans Jorn

 77

G

Vanhees Bram 

93GSpreutels Kevin

 

 

 

 

VERSLAG
 
 

Keihard werken wordt altijd beloond ! Soms iets te weinig, soms iets te veel, maar in Duffel kreeg men wat men verdiende !

Was het omwille van de verplichte trainerswissel ? De geschorste Sven Geyens zat ver van het veld in de tribune en Patrick Creemers, die noodgedwongen de zieke Jean Paul Colla moest vervangen, moest dus als trainer fungeren…Het was gewoon een onwaarschijnlijk verhaal. Twee keer scoren in de eerste vijf wedstrijden, en nu driemaal binnen de eerste 20 minuten…Heerlijk.

Er zat serieus druk op de ketel bij titelkandidaat Duffel… men hoorde reeds voor de wedstrijd geruchten van de laatste kans voor hun trainer ???? En dan weten dat Duffel de sterkste voorlijn van de reeds had en heeft… Begin er maar aan !

Wel de jongens van KSK Bree begonnen geweldig. Reeds na 6 min was het 0 -1 .

Een fout op Bert Craeghs, centraal voor doel, op een afstand van zo een 25 m. Igor en Steffe achter de bal…Het werd geen knaller maar een gemeten voorzet van Steffe tot het hoofd van Ruben Berben en Nick Maes kon simpel afwerken ! Een schotje van Huygen, naast, was het antwoord en dan gewoon het spelletje nog eens overdoen. Nu wel een stevige fout op Bert Craeghs (gekneusde ribben), ongeveer op dezelfde plaats! Opnieuw Igor en Steffe achter de bal. Het was opnieuw kapitein Steffe  Creyns (Bauduin was geschorst en niet van de partij) die de bal opeiste. Geen herhaling met een voorzet maar een loeier knap in de linker bovenhoek. 13’ : 0 – 2 !

 

 Opschudding in minuut 13 wanneer Bert zich aan de ribben kneust :

 

 

De daaropvolgende vrije trap resulteerde in de 0-2. Steffe zal de bal enig mooi in het mandje trappen :

 

Bree juigt. Na 13 minuten al op een 0-2 !

Duffel prikte tegen met een schotje van Mariën, simpel naast…en dan weer KSK Bree. Een inworp, ver boven aan de rechterkant. Steffe Creyns draait zich vrij en van tegen de achterlijn een harde voorzet. Grossi, aan tweede paal, blijft rustig en werkt af 0 – 3 in 19’ ! De wereld op zijn kop…. KSK Bree blijft gewoon goed in organisatie spelen en komt al voetballend geregeld aan zijn trekken. De thuisploeg komt stilaan beter in de wedstrijd. Een slipperje van Forier die een hoge bal even lost, was voorlopig het gevaarlijkste …(31’) Raeymaekers kan zich eens echt doorzetten op rechts, en zijn voorzet wordt met geluk afgeweerd in hoekschop (32’). Wanneer Kevin Janssen iets te veel wil voetballen, kan Mariën profiteren, uitbreken en afwerken…. Neen Jente is deze keer wel erg attent (34’). De rust halen met 0 – 3 zou ideaal zijn ! Neen!  Een afgeweerde hoekschop komt enkele meters buiten de backlijn voor de linker van Rijmemans, en deze knalt snoeihard in de bovenhoek. Het was vergelijkbaar met de beauty van Creyns : 38’ 1 – 3 !

 

Het jonge en zeer strijdvaardige Bree wint zijn duels en kan de wedstrijd in de eerste helft goed onder controle houden :

 

Na de koffie zou het dus pompen of verzuipen worden?. De torens van Duffel, bovendien sterke voetballers, zouden Bree alle kleuren van de regenboog laten zien… Het begon toch iets anders. Een vrije trap voor KSK Bree aan de rechterkant, tegen de zijlijn. Igor zou, dat verwacht iedereen , een indraaier voor doel geven. Fout. Hij zag de volledig vrijstaand Steffe, recht voor in de hoek. Deze nam aan, passeerde een opkomende verdediger, sneed naar binnen en aub Nick ! Graag gedaan: simpel binnen : 1 – 4 in 47’ !

 

De inleiding tot de bevrijdende 1-4 : Igor veinst een trap op doel maar zal de vrijstaande Steffe Creyns op rechts aanspelen die mooi Nick Maes kan bedienen....

 

 

Dit mocht niet meer fout aflopen. De thuisploeg kwam wel, maar toch niet zo overdonderend. Igor moest een hoekschop van de lijn halen (51’) en Jente pareert de kopbal van Mariën (54’). Van Beurden komt achter de rug  Igor (65’) maar knalt voorlangs. Het keerpunt : Berben wordt met een bloedende hoofwonde afgevoerd, Craeghs kan de pijn van zijn gekneusde ribben niet lange verbijten ….Het wordt moeilijker  ! Na domme fout van Vanhees, en daaropvolgende vrijetrap, is het Huygen die naast kopt (77’). De volgende poging is wel raak. Mariën kopt eerst tegen de paal maar in rebound gaat bal binnen 80’ 2 – 4 ! Jente doet eerst nog een knappe redding (85’) maar als Sulaiman in het alles of niets offensief er 3 – 4 van maakt in 87 ‘, wordt het nog echt bibberen….

 

Een moegestreden Nick wordt vervangen door Jasper :

 

 

 

Gelukkig konden de drie punten over de streep getrokken worden…..Wat een wedstrijd, wat een weekend…..Juniors (4 – 2), reserven (4 – 7) en eerste elftal (3 -4) winnen alle drie met bijna vooroorlogse cijfers   ………Voetbal een feest ! Proficiat !

  

De zeer plezante terugreis naar Bree moest noodgedwongen onderbroken worden voor een PIT-stop (lees PIS-stop) .....