KSKKoninklijke Sportkring Bree

K.SK BREE - K. WITGOOR SP. DESSEL : 5 - 0:

  

K. SK BREE

 

Forier Jente, Grobben Tom (75’ Janssen Kevin), Bloemen Martijn, Daniels Igor, Bollen Joris, Craeghs Bert, Berben Ruben, Maes Nick (85’ Daniels Istvan),  Bloemen Glenn (62’ Vanhees Bram), Creyns Steffe, Didden Ben

   

K. WITGOOR SPORT DESSEL

 

Van Den Oever (46’ Claesen), Vanruysseveldt, Joris, Hoekx, Schijvenaars (70’Roos), Vanarwegen, Donkor, Verdonck (27’ Hendriks), Coeckelbergs, Gielen, Mensah 

 

SCHEIDSRECHTER :       VERSCHAEREN DYLAN

LIJNRECHTERS :            CAELEN ROBIN

                                        BOEDRIJ SVEN

 

DOELPUNTEN 
   
SpelerStandMinuut
 Creyns Steffe1-019
 Berben Ruben2-025
 Daniëls Igor3-037
 Creyns Steffe4-065
 Maes Nick5-078
 
 
 
KAARTEN
 

K. SK BREE

K. WITGOOR SPORT DESSEL

Min.

Kaart

SPELER 

Min.

 Kaart

  SPELER 

10GBerben Ruben

1

 R

Gielen Wouter

   

 70 

 R

Donkor George

   

86 

 G

Joris Dean 

 

VERSLAG
 
Oef, dat deed deugd ! Alle heiligen hadden goed geluisterd en de thuisploeg een handje toegestoken….De omstandigheden van deze “forfait-zege” waren dan ook heel bijzonder. Trainer Geyens had niet alleen zijn ploeg  erg herschikt, ook de bezoekers deden ongewild hun duit in het zakje…
 
 
Terwijl Steffe tost, laden de andere spelers zich nog eens een laatste maal op :
 
 

Met de aftrap richting kantine (gebeurt bijna nooit) kon Didden bij de eerste baltoets Steffe Creyns afzonderen. Gielen Wouter greep naar de noodrem : penalty en rood… nog geen minuut gespeeld! Ongeschreven wet : op wie de penalty gemaakt wordt mag hem zeker niet nemen…Steffe was vastberaden maar trapte over….

 

 

Steffe maakt zich klaar voor de penalty, die over ging.... Toen zat het nog niet mee ....

De thuisploeg moest even bekomen maar begon dan toch met overtuiging aan de op papier ongelijke strijd. Schoten van Creyns (11’) over, en van Maes (14’) ,naast , zorgden voor het geloof in een goede afloop. Wanneer Steffe diep gestuurd werd (16’), alleen door, en Didden probeerde te volgen, zag iedereen de score geopend. De aflegger kon helaas niet afgewerkt worden. Drie minuten later was het wel prijs (19’). Nu was Didden aangever en Steffe Creyns de afwerker met het hoofd. (1 – 0). De dribbelvaardige Mensah moest in zijn eentje voor tegengewicht zorgen, en hij dwong Jente, na een solo vanop links,  tot een goede redding (21’).

 

De 1-0 is een feit. Bree aan het feest :

 

 

Een zeer bedrijvige Nick Maes gaat hier in duel met Dean van Dessel. De trainersstaf zag dat het goed was .....

 

Tom Grobben benutte zijn rechterflank om constant de geboden ruimte te belopen. Het werd beloond in 25’. Steffe Creyns kon Tom lanceren en zijn voorzet werd door Berben aan de eerste paal met het hoofd , via keeper Van Den Oever, binnen gewerkt : 2 – 0 !

 

 

Witgoor spartelde wel tegen, maar een goede thuisploeg hield de teugels flink in handen. Wanneer Igor, mooi mee opgeschoven aan de linkerkant, met een verre loeier over de grond in de kortste hoek, keeper Van Den Oever te grazen nam (3 – 0), was de ongelijke strijd gestreden…Didden en Glenn Bloemen gingen nog samen, alleen, richting doel (40’) maar ook nu kon het niet afgewerkt worden. Een  mooie aanval werd in 41 ‘ genoteerd. Bert Craeghs ging diep door op rechts, bediende Nick Maes, maar het mocht niet zijn!

 

De tweede helft kwam langzaam op gang. Men had ook al wat energie opgebruikt. Didden met hoofd (49’), Glenn Bloemen met een solo (50’), Didden met een loeier over (60’)….het was leuk maar niet goed genoeg. Sensatie in 70’. Nick Maes wordt centraal voorbij de laatste lijn gestuurd en Donkor aan de noodrem…Vrije trap enkele meters buiten de grote rechthoek en rood……Toen waren ze nog met negen… Steffe vond dat hij nog wat had goed te maken en knalde heel simpel de vrije trap , rechts boven , binnen  (4 – 0).

 

Het tweede rood voor Witgoor is net gevallen. Steffe legt aan en de bal gaat mooi binnen : 4-0   !   :

 

 

De thuisploeg probeerde echt te voetballen en een kogel van Kevin Janssen (77’) verdiende een beter lot dan een hoekschop. De knal van Nick Maes (78’) was van het betere soort : via de onderkant van de lat  binnen : 5 – 0 !

 

 

Een moegestreden Glenn Bloemen wordt afgelost door Bram Vanhees :

 

Eén enkele poging van Witgoor (86’)  : Forier was present om een “clean sheet” af te leveren.

 

Het is o zo moeilijk met 10 tegen 11 ? Deze keer niet. Het werd verstandig en met overgave uitgespeeld! Knappe overwinning !

 

Istvan mag ook nog even meegenieten van het feestje :